Zoete aardappel met knapperige bacon en Apetina witte kaas
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een gebakken zoete aardappel wordt vol op smaak gebracht door knapperige bacon, broccoli en als topping Apetina witte kaas.
Ingrediënten 4 recipe.people
4 middelgrote zoete aardappelen2 eetl. Olijfolie
8 grof gesneden plakjes gerookte bacon
450g horizontaal gehalveerde broccoli met zachte steel
2 tenen knoflook, geperst
0.25 tot 0.5 tl. vermalen gedroogde rode peper
Apetina Original Witte Kaas, Plak (45+) 150g
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C/180 °C (heteluchtoven) of gasoven stand 6.
Breng de zoete aardappelen op smaak, besprenkel ze met olie en bak ze vervolgens gedurende 40 minuten in het midden van de oven.
Begin na 30 minuten met het voorbereiden van de topping. Bak de bacon gedurende 30 seconden op een middelhoog vuur in een pan met antiaanbaklaag, voeg vervol-gens de broccoli en bacon toe en bak gedurende 1 minuut. Dek de pan af, laat 3 minu-ten bakken en voeg vervolgens de geperste knoflook en fijngesneden rode pepers toe. Roerbak dit gedurende 30 seconden en laat zonder deksel nog eens 3 minuten door-sudderen.
Haal de zoete aardappelen uit de oven en snijd deze middendoor. Verdeel de broccoli en het baconmengsel eroverheen en kruimel helemaal bovenop de Apetina kaas
Serveertip
Serveer naast de zoete aardappelen met topping een groene salade bij je ge-recht.
Voeg nog meer smaak toe door het gerecht te besprenkelen met een honing-mosterd vinaigrette of een yoghurtsaus