Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....

  • Europees, Tussengerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 02-11-2020
  • Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....

    Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....

    Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....

  • Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....

    Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....

    Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....

  • Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....

    Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....

    Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....

  • Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....

    Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....

    Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....

  • Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....

    Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....

    Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....

  • Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....

    Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....

    Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....

  • Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....

    Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....

    Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....

Vandaag begon voor ons tweetjes de aftrap om de "niet kunnen sporten Corona kilootjes "er af te eten met het gezonde dagmenu van Project Gezond.

Morgen staat er als "avondsnack" een plak van deze cake in het dagmenu. Vandaag alvast gemaakt  wegens wat tijdgebrek morgen.

Deze cake is heel geschikt om in te vriezen. Leg dan een velletje bakpapier tussen de plakjes . Zo kun je ze makkelijk per stuk uit de vriezer halen en laten ontdooien.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
200 gram zelfrijzend bakmeel
300 gram pompoenblokjes
100 gram roomboter
2 eieren
50 gram rozijnen
100 gram bruine basterd suiker
2 cm geraspte verse gember
1 tl kaneel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de blokjes pompoen 10 minuten in een laagje water met een snufje zout en laat ondertussen de oven een temperatuur van 175 graden bereiken.

Giet de blokjes pompoen af en laat ze goed uitlekken. Pureer dan de pompoenblokjes met een staafmixer en laat de massa volledig afkoelen.

Klop de roomboter die natuurlijk op kamertemperatuur is romig met de basterdsuiker.

Voeg dan één voor één de eieren toe en roer tot een glad geheel.
Dan mag het zelfrijzend bakmeel erbij en de pompoenpuree. Roer alles tot een mooie egale massa.

Roer er de rozijnen, geraspte gember en de kaneel erdoor met nog een snufje zout en stort alles in een cakeblik.

Bak deze cake in 55-60 minuten gaar.

Laat de cake 10 minuten in het blik afkoelen . Haal de cake uit het blik en laat op een taartrooster verder afkoelen.

Bron

Project gezond eigen tekst en foto's Uit het boek Winter.

Serveertip

De cake krijgt een mooie donkere kleur. Mocht je eventueel witte of lichtbruine basterdsuiker gebruiken, dan kan dat gerust.

Laatste reacties

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 03-11-2020

Hoi Corrien wij vinden de cake heerlijk. Manlief he Hoi Corrien, wij vinden de cake heerlijk. ik vind de balans tussen kaneel en gember perfect, maar men kan natuurlijk meer vers geraspte gember toevoegen. Groetjes Lidy .

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 03-11-2020

Helaas ben ik niet in het bezit van een blender. :) Groetjes Lidy

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 03-11-2020

Hoi Corrien we gaan het vanavond proeven.

the_pumpkin_patch avatar
the_pumpkin_patch 03-11-2020

Heb wel een vraag; proef je de verse geraspte gember? Zelf zou ik voor zo weinig pompoen eerder mijn blender gebruiken maar dat is persoonlijk. Groetjes C

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten