1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Europese keuken
  5. Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....

Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....

  • Europees, Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-11-2020

Ingrediënten 12 personen


200 gram zelfrijzend bakmeel
300 gram pompoenblokjes
100 gram roomboter
2 eieren
50 gram rozijnen
100 gram bruine basterd suiker
2 cm geraspte verse gember
1 tl kaneel



Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....
Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....
Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....
Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....
Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....
Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....
Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....
Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....
Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....
Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....
Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....
Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....
Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....
Pompoen- Gember- Kaneelcake van Project Gezond.....

Vandaag begon voor ons tweetjes de aftrap om de "niet kunnen sporten Corona kilootjes "er af te eten met het gezonde dagmenu van Project Gezond.

Morgen staat er als "avondsnack" een plak van deze cake in het dagmenu. Vandaag alvast gemaakt  wegens wat tijdgebrek morgen.

Deze cake is heel geschikt om in te vriezen. Leg dan een velletje bakpapier tussen de plakjes . Zo kun je ze makkelijk per stuk uit de vriezer halen en laten ontdooien.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de blokjes pompoen 10 minuten in een laagje water met een snufje zout en laat ondertussen de oven een temperatuur van 175 graden bereiken.

Giet de blokjes pompoen af en laat ze goed uitlekken. Pureer dan de pompoenblokjes met een staafmixer en laat de massa volledig afkoelen.

Klop de roomboter die natuurlijk op kamertemperatuur is romig met de basterdsuiker.

Voeg dan één voor één de eieren toe en roer tot een glad geheel.
Dan mag het zelfrijzend bakmeel erbij en de pompoenpuree. Roer alles tot een mooie egale massa.

Roer er de rozijnen, geraspte gember en de kaneel erdoor met nog een snufje zout en stort alles in een cakeblik.

Bak deze cake in 55-60 minuten gaar.

Laat de cake 10 minuten in het blik afkoelen . Haal de cake uit het blik en laat op een taartrooster verder afkoelen.

Serveertip

De cake krijgt een mooie donkere kleur. Mocht je eventueel witte of lichtbruine basterdsuiker gebruiken, dan kan dat gerust.

Bron

Project gezond eigen tekst en foto's Uit het boek Winter.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top