Vegan appeltaart met spicy twist
- Nederlands, Banket
- 60-120 min.
Een heerlijke spicy en vegan appeltaart met Flora Plant.
Ingrediënten 10 recipe.people
500 gr bloem150 gr witte basterdsuiker
10 gr bakpoeder
1,5 kg appels jonagold
350 gr gemengde noten
1 tl kaneelpoeder
1 tl gember, vers, geraspt
Maizena
1 tl kardemom poeder
1 sinaasappel, uitgeperst
150 gr rozijnen
2 el amandelmeel
250 gr Flora Plant ongezouten
5 tl abrikozenjam
Benodigdheden
BakvormBereidingswijze
1. Voeg het bloem, bakpoeder, zout, basterdsuiker en de Flora Plant samen in een grote kom.
2. Pers vervolgens de sinaasappel uit en voeg 3 el sinaasappelsap toe. Meng dit vervolgens tot er een gelijkmatig deeg ontstaat.
3. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 6 mm.
4. Bekleed hierna de taartring met het deeg en plaats deze in de koeling, laat ongeveer 1 uur rusten.
5. In de tussentijd kan je aan de slag met de vulling. Begin met het schillen van de appels, snijd deze daarna in grove blokjes.
6. Meng vervolgens het verse gember rasp, kardamom, kaneel, suiker en zetmeel door elkaar tot een gelijkmatig suiker mengsel ontstaat.
7. Voeg hierna de appels, de rozijnen en de helft van het sinaasappelsap toe.
8. Als de taart deeg ongeveer 1 uur heeft gekoeld kan je deze uit de koeling halen.
9. Vervolgens kan je de appelvulling toevoegen.
10. Verdeel de noten op de appelstukjes.
11. Dek de bovenkant af met bakpapier.
12. Bak af in een oven van 180°C voor 60 minuten haal het bakpapier eraf. Bak vervolgens nog 15-20 minuten tot de noten mooi goudbruin zijn.
13. Indien je het leuk vindt kun je de noten nog mooi glanzend maken met de jam.