1. Home
  2. Recepten
  3. Yoghurt
  4. Kokosyoghurt
  5. Bananenbrood met pecan

Bananenbrood met pecan

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-11-2020

Ingrediënten 8 personen


100 gr Flora Plant ongezouten, op kamertemperatuur
175 gr fijne basterdsuiker
2 grote eieren, op kamertemperatuur
200 gr zelfrijzend bakmeel
3 bananen, voor het beslag
1 banaan, voor de bovenkant
85 gr Alpro kokosyoghurt, op kamertemperatuur
2,5 gr bakpoeder
5 gr nootmuskaat gemalen
125 gr rozijnen
75 gr pecannoten, gehakt
30 gr abrikozenjam


Verder heb je nodig


Bakvorm


Bananenbrood met pecan
Bananenbrood met pecan

Een heerlijk bananenbrood met Flora Plant

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 170 ° C.
2. Vet de bakvorm in met een beetje Flora Plant en bestrooi met wat bloem.
3. Meng de Flora Plant met suiker tot deze lekker luchtig is.
4. Meng de eieren in een kom en voeg ze langzaam toe aan het mengsel.
5. Pureer de 2 rijpe bananen tot een gladde massa
6. Meng de yoghurt met de gepureerde bananen en voeg dit toe aan het Flora Plant mengsel.
7. Voeg de bloem, bakpoeder, nootmuskaat, rozijnen en de geroosterde noten toe. Meng dit voorzichtig tot een egaal beslag.
8. Doe het beslag in de ingevette bakvorm.
9. Snijd de banaan in de lengte doormidden.
10. Voeg de banaan bovenop het beslag toe, met de gesneden kant naar boven.
11. Bak 55-60 minuten in een voorverwarmde oven.
12. Test door een spies in het midden te steken.
13. Haal uit de oven en laat de cake 10 minuten in de bakvorm.
14. Bestrijk de bovenkant met de jam terwijl de cake nog warm is.
15. Laat volledig afkoelen alvorens te serveren.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smulweb


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smulweb
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top