Groene erwtensoep met tijmcroutons

  • Nederlands, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-11-2020
  • Groene erwtensoep met tijmcroutons

    Groene erwtensoep met tijmcroutons

    Groene erwtensoep met tijmcroutons

Een heerlijke groene erwtensoep met Flora Plant. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

500 gr bevroren erwten
1 liter groentebouillon
3 blaadjes tijm
100 gr vers gewassen baby spinazie
10 gr verse platte peterselie
100 gr knolselderij
25 gr gele wortelen
25 gr roze wortelen
25 gr oranje wortelen
1 ui
100 gr Flora Plant gezouten
250 ml Blue Band kookroom 15%
1/2 zuurdesembrood in plakjes gesneden en ovengebakken

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Was alle groenten en snijdt de knolserderij, wortelen en ui in kleine stukjes.
2. Verhit een pan met dikke bodem met 25 gram Flora Plant en voeg de helft van de uiblokjes toe. Bak tot ze helder zijn.
3. Voeg de erwten en de groentebouillon toe, kook in 5-10 minuten bijna gaar (af en toe roeren)
4. Verhit een tweede koekenpan, voeg 25 gram Flora Plant toe en fruit je de wortels en knolselderij met 1 takje tijm tot ze een beetje krokant maar nog helemaal dente zijn. Zet opzij.
5. Rooster je brood met 15 gram Flora Plant in een pan of in de oven met wat tijm.
6. Breng de soep op smaak met peper en zout, voeg 200 ml room en de verse spinazieblaadjes toe en mix met de blender tot bijna fijn.
7. Serveer de soep in een kom en voeg de gebakken groenten toe.
8. Garneer met wat gehakte platte peterselie en wat geroosterd brood en een mooie swirl van Blue Band kookroom.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten