Kruidige snelle stoof met varken-en kalfsgehakt
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Deze snelle stoof heb ik gemaakt aan de hand van twee recepten uit een kookboek, waarbij ik van twee recepten, namelijk met kalfsvlees en varkensgehakt één combinatierecept heb gecreeerd.
Ingrediënten 4 recipe.people
400 gram varkens&kalfsgehakt2 eetlepels paneermeel
1 eetlepel ketchup
2 stengels bosui
1 witte ui
3 aardappels
2 wortels of winterpeen
1 blik tomatenblokjes
100 ml. kookroom
kerriepoeder
handjevol basilicumblaadjes
zwarte peper en zout
neutrale olie om in te bakken
Garnering: handje verse koriander.
Lekker met rijst
Benodigdheden
Braadpan of grote koekenpanBereidingswijze
Snij eerst de ui en lenteui in stukjes/ blokjes. Schil de wortels en aardappels, en snijd deze in stukken.
Draai kleine gehaktballetjes van het kalfs- en varkensgehakt, samen met 2 eetlepels paneermeel, een snuf peper en zout en een eetlepel ketchup.
Verwarm in een braadpan of grote koekenpan de neutrale olie. Bak op hoog vuur de gehaktballetjes rondom bruin. Doe dan de gesneden ui, lenteui, wortels en aardappels erbij. Doe ook de kerrieoeder erdoor. Bak dit een paar minuten mee.
Voeg dan de tomatenblokjes, de basilicumblaadjes en 0,5 liter water en de kookroom toe. Doe er ook een flinke snuf zwarte peper en zout overheen. Roer dit even goed oor en draai het vuur laag. Laat dit ongeveer 15 minuten zachtjes stoven, met de deksel schuin op de pan. Roer tussendoor een keer door.
Breng in de tussentijd een pan water voor de rijst aan de kook, en kook de rijst gaar volgens aanwijzing op de verpakking.
Serveertip
Lekker met een handje verse koriander erover.
Toevoegingen of andere opmerkingen bij dit recept zijn welkom!