Sperziebonensalade met broccoli en Thaise pindadressing

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Sperziebonensalade met broccoli en Thaise pindadressing

    Sperziebonensalade met broccoli en Thaise pindadressing

    Sperziebonensalade met broccoli en Thaise pindadressing

Heb je zin in een voedzame maaltijdsalade die eenvoudig te maken is én snel klaar is? En vind je zowel broccoli en sperziebonen als pinda's lekker? Dan is dit recept voor een sperziebonensalade met broccoli en Thaise pindadressing waarschijnlijk iets voor jou.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
Hoofdingrediënten :
350 gram broccoli in roosjes gesneden
350 gram sperziebonen gedopt gewogen
80 gram babymais in plakjes gesneden
2 stengels bosui in schuine ringen gesneden

Thaise pindadressing :
4 el pindakaas bij voorkeur 100% pindakaas
1,5 el rode currypasta
1 el limoensap
1 el rijstazijn
0,5 el vissaus
zwarte peper naar smaak
75 ml water of meer/ minder indien gewenst
0,5 tl Sriracha of andere pikante saus (optioneel)
0,25 tl knoflookpuree of geraspte knoflook (optioneel)
0,5 tl gemberpuree of geraspte gember (optioneel)

Voor erbij/ erover (optioneel)
60 gram rijstnoedels of andere noedels/ rijst naar keuze
1 rawit pepertje of Spaanse peper, fijngehakt
0,5 limoen in partjes
10 gram pinda's grof gehakt
0,5 tl Sriracha
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Breng twee pannen met water aan de kook. Indien je er noedels of rijst bij wilt serveren, breng dan nog een derde pan met water aan de kook.
-Dop de sperzieboontjes en snijd de kleinere sperziebonen door de helft. Snijd grotere boontjes in drieën.
-Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Bewaar de stronk eventueel voor een smoothie of een ander gerecht.
-Snijd twee kleinere bosuitjes (of één dikke) in schuine ringetjes.
-Snijd de babymais, indien je deze gebruikt, in dunne plakjes.

-Meng alle ingrediënten voor de pindadressing door elkaar. Voeg eventueel eerst de helft van de rode currypasta, de limoensap, de azijn en de vissaus toe aan de pindakaas zodat je kunt bepalen of je de andere helft van deze ingrediënten er ook allemaal bij wilt doen (of dat je minder of zelfs meer van iets toevoegt). Aan deze basis pindadressing kun je eventueel nog knoflookpuree, gemberpuree en/ of een pikante saus zoals Sriracha toevoegen. Ik heb de Sriracha zelf achterwege gelaten (en een fijngehakt rawit pepertje door de salade gedaan voor wat pittigheid).
-Verdun de pindadressing met warm water uit de kraan totdat deze de gewenste dikte heeft. Streef naar een ietwat dunne pindasaus. Breng de pindadressing vervolgens verder op smaak met (flink wat) zwarte peper uit de molen. -Aangezien kant-en-klare currypasta vaak best wat zout bevat, en vissaus ook veel zout bevat, voeg ik er zelf geen zout aan toe.
-Voeg ondertussen de sperziebonen toe aan de ene pan met kokend water en de broccoliroosjes aan de andere pan. Kook de broccoliroosjes in ongeveer 30 seconden tot 1,5 minuut beetgaar. Dompel de broccoli vervolgens onder in een bak met ijswater of spoel ze goed koud onder de kraan.
-Kook de sperziebonen totdat ze beetgaar zijn, 4 à 5 minuten, en voeg ook deze toe aan een bak met ijswater of spoel ze koud onder de kraan. Bereid eventuele noedels of rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

-Laat de sperziebonen en broccoliroosjes goed uitlekken en doe ze in een serveerschaal.
-Strooi de babymais en het merendeel van de bosui erover.
-Schenk ongeveer de helft van de pindadressing erbij.
-Meng alles goed door elkaar.

-Strooi er optioneel wat grof gehakte pinda's overheen.
-Houd je van een beetje pittig eten? Dan kun je er ook een fijngehakt rawit pepertje of Spaans pepertje, overheen strooien.

-Serveer de sperziebonensalade eventueel met wat partjes limoen voor de liefhebber, de noedels/ rijst als je deze hebt bereid en de rest van de pindadressing.

Bron

bas peeters- foodblog -

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten