Dak Bokkeum Tang (Koreaanse stoofpot)

  • Koreaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-11-2020
  • Dak Bokkeum Tang (Koreaanse stoofpot)

    Dak Bokkeum Tang (Koreaanse stoofpot)

    Dak Bokkeum Tang (Koreaanse stoofpot)

Pittige Koreaanse stoofpot 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram aardappelen geschild en in blokjes
450 gram wortelen geschild en in blokjes
1/2 kg kipfilet in iets grotere blokjes gesneden
250 gram rijst ongekookt
2 tl sesamolie
2 tl sesamzaadjes geroosterd in een droge pan gedurende 1 à 2 min op hoog vuur
4 bosui in ringen
1/2 L water (ongeveer)
1 groene peper (optioneel)- zaadjes verwijderen en in ringetjes gesneden

Saus 1 :
3 el gochujang
3 el sojasaus (bij voorkeur zoutarm)
2 uien gesnipperd
4 teentje knoflook fijngehakt
2 tl verse gember fijngehakt
2 tl cayennepeper
2 tl palmsuiker (naar smaak)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Saus maken :
-Snipper de ui zo fijn mogelijk. Rasp of hak de knoflook en de gember ook fijn. Plaats deze ingrediënten in een mengkommetje en doe de resterende ingrediënten erbij en meng goed .

Dak Bokkeum Tang :
-Verhit een klein laagje olie in een hoge steelpan en doe de kip erbij. Bak de kip kort op hoog vuur totdat de buitenkant een klein kleurtje begint te krijgen.
-Doe de aardappelen en de wortelen erbij, hussel alles goed door elkaar en doe de saus erbij.
-Roer alles nogmaals goed door elkaar zodat alles bedekt is met een klein laagje van de saus en doe het water erbij. Plaats een deksel op de pan en breng het water aan de kook.
-Temper het vuur zodra het kookt zodat het water tegen de kook aan zit en alles langzaam gaar kan stoven. De ingrediënten hoeven overigens niet allemaal ondergedompeld te zijn in water; doordat je de deksel op de pan houdt gaart alles gelijkmatig.
-Stoof de Dak Bokkeum Tang gedurende ongeveer twintig minuten en check dan of alles al gaar is.

-Kook ondertussen de rijst gaar volgens de verpakking.
-Indien de aardappelen, wortelen en kip (zo goed als) gaar zijn kun je de deksel van de pan halen en Dak Bokkeum Tang op laag vuur laten gedurende een minuutje of vijf laten pruttelen (of totdat de saus de gewenste dikte heeft bereikt).
-Voeg een minuutje voordat het gerecht klaar is de sesamolie, de bosui en de optionele groene peper toe en roer alles goed door elkaar. Garneer de Dak Bokkeum Tang met de geroosterde sesamzaadjes voordat je 'm serveert.

Bron

foodblog Bas Peeters

Serveertip

Heb je hem gemaakt en vind je de saus iets te pittig? Voeg dan meer palmsuiker/ honing/ rijstwijnazijn toe om de pittigheid te neutraliseren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten