Koreaanse lamskoteletjes
- Koreaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Eerst marineren we de lamskoteletjes 24 uur , dan is het alleen griillen en smullen !
Ingrediënten 4 recipe.people
Voor de marinade :250 g Gochujang (is een scherpe, gefermenteerde Koreaanse specerij. Het is een hete saus of pasta die veelvuldig gebruikt wordt in de Koreaanse keuken verkrijgbaar bij de Aziatische supermarkt)
75 ml sake
25 ml mirin (Japanse kookwijn)
een snuif chilipoeder
4 teentjes knoflook
1 el gehakte verse gember
1 kl sesamolie
1 el olijfolie
12 dubbele lamskoteletten
Bereidingswijze
-Hak de knoflook fijn en plet samen met de gember tot een pasta in een vijzel. Meng alle ingrediënten voor de marinade met elkaar. Strijk de lamskoteletten in met de marinade. Zet 24 uur weg in de koelkast.
-Bak het vlees onder de grill in de oven of nog veel beter: boven gloeiende houtskool.
-Serveer met staafjes komkommer die gemarineerd werden in sesamolie en sushiazijn, en bestrooid met sesamzaad en rijst.
-Leg ook een likje gochujang op elk bord.
Bron
njam