Bietensalade met mango

  • Internationaal, Salade
  • 30-60 min.

Ontstaan uit wat er toevallig voorhanden was en omdat er in de moestuin zoveel bieten staan.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 niet al te grote rode bieten, ongeveer 25 minuten gekookt.
1 mango, schoongemaakt
Feta 150 gr
Sesamzaad
Dressing: 5 el olijfolie, 1 el sesamolie, 1 teentje knoflook (gesnipperd), sap 1/2 limoen, 1 tl vissaus, gembersiroop of andere zoetstof (honing) naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Zorg ervoor dat de bieten zijn afgekoeld. Snijd de bieten in plakjes (dun) en verdeel over borden. Snid repen mango en verdeel het vruchtvlees. Verkruimel feta en doe dat over de salade. Besprenkel niet te zuinig met dressing. Rooster sesamzaad en doe dat vlak voor het opdienen erover. I.p.v. rode biet kun je ook chioggiabiet gebruiken. Die hoef je niet te koken maar dan wordt de salade wel erg rauw knapperig.

Serveertip

Eventueel paprika toevoegen,
Eten met afbakbrood
Sesamzaad vervangen door pijnboompitten
Wat koriander erover doen

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

desireevandiepen avatar
desireevandiepen

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten