
5 el Huisgemaakte mayonaise
4 el Ketchup
3 tl Witte azijn
2 el Piccalilly
3 tl Chilipoeder
3 tl Zout
3 tl Suiker
1/4 Ui
Magnetron, Koelkast 4 graden.
Amerikaanse hamburger saus
Maak eerst de mayonaise als je die niet op voorraad hebt. Snipper een kwart van de ui fijn. Snij de piccalilly fijn. Meng alle ingrediënten door elkaar in een schaal. Plaats de schaal in de magnetron voor 30 seconden op 800 watt. Keertje roeren en minstens 2 uur koelen op 4 graden om de saus op smaak te krijgen.
Deze saus op een hamburger is mateloos populair onder de jeugd.
Geïnspireerd op de Bic Mac saus
praaphorst 01-11-2020
De vermoedelijke 33 ingrediënten van de saus bij mcdonalds:
Sojaboonolie, gehakte augurken, twee soorten glucosestroop, verschillende soorten suiker, azijn, verschillende soorten zout, calciumchloride, xanthaangom, kaliumsorbaat (een conserveermiddel), kruidenextracten, polysorbaat, gedistilleerde azijn, water, eigeel, uienpoeder, mosterdzaad, propyleenglycolalginaat, natriumbenzoaat (een conserveermiddel), mosterd zemelen, knoflookpoeder, groenteproteïne, karamelkleur, paprika extractiemiddelen, soja lecithine, kurkuma en calciumdinatrium EDTA (om de smaak te beschermen).