Gorgonzolasoep
- Frans, Soep
- 20-30 min.
Een heerlijke soep, chique door de mousserende wijn en kan een voorgerecht zijn bij het Kerstdiner.
Ingrediënten 4 recipe.people
Ingrediënten
50 gram Boter
50 gram Bloem
1 1/4 dl Room
1 1/2 dl Melk
2 1/2 dl Kippenbouillon
2 1/2 dl Mousserende witte wijn
250 gram Gorganzola (zacht, fijn van smaak)
1 snufje Cayennepeper
1 snufje Nootmuskaat
2 tl Franse mosterd (scherp)
Bereidingswijze
Smelt de boter in een soeppan. Roer de bloem er door en laat het even schuimen. Roer de melk en room erdoor en
blijf roeren totdat het een gladde, gebonden saus is. Roer de bouillon en de wijn erdoor en tpt slot de kaas (in kleine stukjes), nootmuskaat, cayennepeper en de mosterd. Zout hoeft er niet in, daar zorgt de kaast wel voor.
Blijf roeren tegen de kook aan totdat de kaas gesmolten is en dien de soep op in voorverwarmde kommetjes.
Bron
Internet