Chinees-Indische Ketjap saus incl. bereiding van de benodigde kruidenolie

  • Chinees, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-10-2020
  • Chinees-Indische Ketjap saus incl. bereiding van de benodigde kruidenolie

    Chinees-Indische Ketjap saus incl. bereiding van de benodigde kruidenolie

    Chinees-Indische Ketjap saus incl. bereiding van de benodigde kruidenolie

  • Chinees-Indische Ketjap saus incl. bereiding van de benodigde kruidenolie

    Chinees-Indische Ketjap saus incl. bereiding van de benodigde kruidenolie

    Chinees-Indische Ketjap saus incl. bereiding van de benodigde kruidenolie

De kruidenolie en ketjapsaus nodig voor o.a. Babi Ketjap chinees-indische stijl.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Kruidenolie:
1 Liter zonnebloemolie
2 ui
1 bol knoflook
2 grote stukken gember

Ketjapsaus:
250 Ml Ketjap Manis
250 Ml Groentebouillon
2 el Oestersaus
1 el Rijstwijn
1 el Aardappelzetmeel
2 Rawits
1 tl Vetsin
Zout en peper uit de molen.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok, blender

Bereidingswijze

Maak eerst de kruidenolie, snij de ui, knoflook en gember in grove stukken. Frituur dit in de olie totdat de aromaten donkerbruin zijn. Gooi de gefrituurde aromaten weg. Bewaar de kruidenolie in een fles.

Pel de knoflook en verwijder de zaadjes uit de rawit.
Maal de knoflook en rawits fijn in de blender. Bak de knoflook in wat kruidenolie bruin op een zacht vuur. Voeg de oestersaus, ketjap, bouillon en ve-tsin toe. Op smaak brengen met peper en zout. Bind de saus met de aardappelzetmeel.

Bron

Geïnspireerd op het restaurant recept van Tijgerkop

Serveertip

Blancheer de groenten voor je gerecht met deze saus eerst in de groentebouillon .

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten