Chinees-Indische Ketjap saus incl. bereiding van de benodigde kruidenolie
- Chinees, Saus/dressing
- 10-20 min.
- Geplaatst op 30-10-2020
De kruidenolie en ketjapsaus nodig voor o.a. Babi Ketjap chinees-indische stijl.
Ingrediënten 8 personen
Kruidenolie:1 Liter zonnebloemolie
2 ui
1 bol knoflook
2 grote stukken gember
Ketjapsaus:
250 Ml Ketjap Manis
250 Ml Groentebouillon
2 el Oestersaus
1 el Rijstwijn
1 el Aardappelzetmeel
2 Rawits
1 tl Vetsin
Zout en peper uit de molen.
Benodigdheden
Wok, blenderBereidingswijze
Maak eerst de kruidenolie, snij de ui, knoflook en gember in grove stukken. Frituur dit in de olie totdat de aromaten donkerbruin zijn. Gooi de gefrituurde aromaten weg. Bewaar de kruidenolie in een fles.
Pel de knoflook en verwijder de zaadjes uit de rawit.
Maal de knoflook en rawits fijn in de blender. Bak de knoflook in wat kruidenolie bruin op een zacht vuur. Voeg de oestersaus, ketjap, bouillon en ve-tsin toe. Op smaak brengen met peper en zout. Bind de saus met de aardappelzetmeel.
Bron
Geïnspireerd op het restaurant recept van Tijgerkop
Serveertip
Blancheer de groenten voor je gerecht met deze saus eerst in de groentebouillon .
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties