Vegetarische Couscous met zelfgemaakte Harissa

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-10-2020
  • Vegetarische Couscous met zelfgemaakte Harissa

    Vegetarische Couscous met zelfgemaakte Harissa

    Vegetarische Couscous met zelfgemaakte Harissa

  • Vegetarische Couscous met zelfgemaakte Harissa

    Vegetarische Couscous met zelfgemaakte Harissa

    Vegetarische Couscous met zelfgemaakte Harissa

Ik had wat wortels liggen en couscous in de kast. Ik heb erg veel (vind ik) kruiden en wilde er eens iets me doen. Ik heb voor de basiskruidenmix (Harissa) het innternet gebruikt.
De couscous smaakte erg goed pas op, het vult.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de Harissa
2 tl komijn
2 tl paprika
2 tl esdoorn/chili mix
1 tl koriander
1 tl dille
1 tl turmeric
1 tl zout

Voor de Couscous
1 venkelknol, versneden
8 wortels, geraspt
1,5 lgroentenbouillon
2 el Harissa
200 gr. couscous
peper & zout
olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Soeppan

Bereidingswijze

Doe de venkel en de wortel in de bouillon en kook een 10-tal minuten..
Voeg de couscous toe en roer goed.
Laat een par minuten koken en voeg de harissa en de olijfolie toe. Meng goed, zodat alles gekruid wordt.

Laat nog even op een laag vuurtje staan, af en toe roeren, zodat de couscous zacht wordt.

Dat is alles.

Serveertip

Ik serveerde dit met pitabroodjes uit de broodrooster, in strookjes gesneden.
De overgebleven harissa bewaar ik in een leeg kruidenpotje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten