1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Harissa
  6. Vegetarische Couscous met zelfgemaakte Harissa

Vegetarische Couscous met zelfgemaakte Harissa

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-10-2020

Ingrediënten 4 personen


Voor de Harissa
2 tl komijn
2 tl paprika
2 tl esdoorn/chili mix
1 tl koriander
1 tl dille
1 tl turmeric
1 tl zout

Voor de Couscous
1 venkelknol, versneden
8 wortels, geraspt
1,5 lgroentenbouillon
2 el Harissa
200 gr. couscous
peper & zout
olijfolie


Verder heb je nodig


Soeppan


Vegetarische Couscous met zelfgemaakte Harissa
Vegetarische Couscous met zelfgemaakte Harissa
Vegetarische Couscous met zelfgemaakte Harissa
Vegetarische Couscous met zelfgemaakte Harissa

Ik had wat wortels liggen en couscous in de kast. Ik heb erg veel (vind ik) kruiden en wilde er eens iets me doen. Ik heb voor de basiskruidenmix (Harissa) het innternet gebruikt.
De couscous smaakte erg goed pas op, het vult.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de venkel en de wortel in de bouillon en kook een 10-tal minuten..
Voeg de couscous toe en roer goed.
Laat een par minuten koken en voeg de harissa en de olijfolie toe. Meng goed, zodat alles gekruid wordt.

Laat nog even op een laag vuurtje staan, af en toe roeren, zodat de couscous zacht wordt.

Dat is alles.

Serveertip

Ik serveerde dit met pitabroodjes uit de broodrooster, in strookjes gesneden.
De overgebleven harissa bewaar ik in een leeg kruidenpotje.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henrilevison


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henrilevison
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top