Knolselderij-aardappelpuree
- Nederlands, Bijgerecht
- 30-60 min.
Een lekkere, romige puree van knolselderij en aardappel! Hij is heerlijk zacht door de knolselderij en deze laatste zorgt natuurlijk ook voor een lekkere nootachtige smaak. Mooi meegenomen is ook nog dat je zo wat extra groente meepakt.
De puree heeft zo'n mooi korstje doordat ik hem met paneermeel en boter afmaak in de oven!
https://chivanne.nl/knolselderij-aardappelpuree/
Ingrediënten 3 recipe.people
1 knolselderij650 gram (iets) kruimige aardappels
3 tenen knoflook
200 ml warme melk
50 gram roomboter en eventueel extra
1 snufje nootmuskaat
2 eetlepels paneermeel
peper en zout
Benodigdheden
staafmixerBereidingswijze
1. Verwarm de oven voor naar 180 graden boven- en onderwarmte. Schil de knolselderij en aardappels, snijd ze in blokjes van 2 cm en kook ze in gezouten water in ongeveer 15 minuten gaar. Giet af en laat even uitdampen. Verwarm de melk en 30 (van de 50) gram roomboter in de pan waarin je de aardappels en knolselderij kookte, voeg ze toe en pureer fijn. Breng op smaak met peper en zout.
2. Vet een ovenschaal in en doe hier de puree in. Strooi wat paneermiddel over de schotel en snijd de overgebleven roomboter in kleine blokjes. Verdeel deze oven de schotel en zet de puree voor ongeveer 15 minuten in de oven, totdat de bovenkant mooi goudbruin is.