Kip Chow Mein

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-10-2020
  • Kip Chow Mein

    Kip Chow Mein

    Kip Chow Mein

  • Kip Chow Mein

    Kip Chow Mein

    Kip Chow Mein

  • Kip Chow Mein

    Kip Chow Mein

    Kip Chow Mein

  • Kip Chow Mein

    Kip Chow Mein

    Kip Chow Mein

  • Kip Chow Mein

    Kip Chow Mein

    Kip Chow Mein

  • Kip Chow Mein

    Kip Chow Mein

    Kip Chow Mein

  • Kip Chow Mein

    Kip Chow Mein

    Kip Chow Mein

  • Kip Chow Mein

    Kip Chow Mein

    Kip Chow Mein

  • Kip Chow Mein

    Kip Chow Mein

    Kip Chow Mein

  • Kip Chow Mein

    Kip Chow Mein

    Kip Chow Mein

  • Kip Chow Mein

    Kip Chow Mein

    Kip Chow Mein

Met van die druilerige en donkere dagen krijg ik altijd trek in comfortfood. Want wat is er nog lekkerder dan een kom noedels met verse groenten (en kip). En als het dan zo'n dag is dat je liever de hele dag onder een dekentje op de bank zit is dit gerecht ook nog eens erg snel gemaakt. Je moet alleen de kip van te voren marineren en dat doe ik het liefst al de dag van te voren.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr kip(dij)filet
1 bosje bosui circa 125 gr
250 gr (kastanje)champignons
1 stengel bleekselderij
2 à 3 bosworteltjes 150 gr peultjes (of sugarsnaps)
½ Chinese kool
250 gr noedels
1 kippenbouillontablet 1 el geroosterde sesamzaadjes

Marinade:
75 ml (licht) sojasaus
1 el geraspte gember
4 teentjes knoflook, geraspt
2 el oestersaus
2 el sesamolie
2 el rietsuiker
1 mespunt chilivlokken
Peper

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Snij de kip in stukjes
- Maak de marinade en doe de stukjes kip erin, schep alles goed door elkaar en marineer hierin de kip gedurende minimaal een uur. maar liever nog een hele nacht.

Bereiding:
- Snij de bosui in ringetjes (hou er een paar achter voor de garnering)
- Snij de champignons in plakjes
- Snij de bleekselderij in stukjes
- Schil de wortel en snij ze in dunne plakjes
- Haal de peultjes af en snij ze in stukken
- Snij de kool in dunne reepjes
- Doe wat olie in een wok en bak hierin de kip gaar
- Voeg dan eerst de bleekselderij, wortel en peultjes toe en roerbak deze al omscheppend enkele minuten mee
- Doe dan de champignons, kool en lenteui erbij en roerbak ook dit weer omscheppend mee (ongeveer 5 minuten)
- Doe dan het kippenbouillontablet erbij en indien nodig een beetje water uit de waterkoker.
- Kook intussen de noodles volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Voeg de noedels toe en schep alles goed door elkaar.
- Serveer met wat fijngesneden lenteui en geroosterde sesamzaadjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten