Heerlijk zelfgemaakte rode kool met appel
- Europees, Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 29-10-2020
Niet verkrijgbaar in Engeland, dus zelf aan de slag gegaan.
Ingrediënten 6 personen
Klontje boter2 el olijfolie
1 ui, fijngesneden of gehakt
1 tl kaneelpoeder
½ tl nootmuskaat (optioneel)
600 g rode verse kool, versneden (keukenmachine) of geraspt
3 eetlepels zachte bruine suiker
3 appels eten, geschild, klokhuis verwijderd en in blokjes gesneden
100 ml rode wijnazijn
2 tl aalbessensaus of veenbessensaus (optioneel)
Bereidingswijze
Verhit de boter en olie in een grote pan met deksel. Voeg de hete ui toe en bak deze zachtjes tot ze zacht zijn. Roer de kruiden erdoor. Voeg de kool toe en bak 3-4 minuten, af en toe roerend, tot glanzend.
Roer de suiker, appels en rode wijnazijn erdoor. Dek af met een deksel en laat het 30 minuten zachtjes koken.
Roer de aalbessen- of cranberrysaus erdoor (indien gebruikt) en kook nog 10 minuten. Als je de saus niet gebruikt, proef dan de kool en voeg wat meer suiker toe als het te scherp is naar jouw smaak. Dit geldt voor alle kruiden, naar smaak toevoegen
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties