Heerlijk zelfgemaakte rode kool met appel

  • Europees, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-10-2020
  • Heerlijk zelfgemaakte rode kool met appel

    Heerlijk zelfgemaakte rode kool met appel

    Heerlijk zelfgemaakte rode kool met appel

Niet verkrijgbaar in Engeland, dus zelf aan de slag gegaan.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Klontje boter
2 el olijfolie
1 ui, fijngesneden of gehakt
1 tl kaneelpoeder
½ tl nootmuskaat (optioneel)
600 g rode verse kool, versneden (keukenmachine) of geraspt
3 eetlepels zachte bruine suiker
3 appels eten, geschild, klokhuis verwijderd en in blokjes gesneden
100 ml rode wijnazijn
2 tl aalbessensaus of veenbessensaus (optioneel)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de boter en olie in een grote pan met deksel. Voeg de hete ui toe en bak deze zachtjes tot ze zacht zijn. Roer de kruiden erdoor. Voeg de kool toe en bak 3-4 minuten, af en toe roerend, tot glanzend.
Roer de suiker, appels en rode wijnazijn erdoor. Dek af met een deksel en laat het 30 minuten zachtjes koken.
Roer de aalbessen- of cranberrysaus erdoor (indien gebruikt) en kook nog 10 minuten. Als je de saus niet gebruikt, proef dan de kool en voeg wat meer suiker toe als het te scherp is naar jouw smaak. Dit geldt voor alle kruiden, naar smaak toevoegen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten