1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Europese keuken
  5. Rode kool
  6. Heerlijk zelfgemaakte rode kool met appel

Heerlijk zelfgemaakte rode kool met appel

  • Europees, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-10-2020

Ingrediënten 6 personen


Klontje boter
2 el olijfolie
1 ui, fijngesneden of gehakt
1 tl kaneelpoeder
½ tl nootmuskaat (optioneel)
600 g rode verse kool, versneden (keukenmachine) of geraspt
3 eetlepels zachte bruine suiker
3 appels eten, geschild, klokhuis verwijderd en in blokjes gesneden
100 ml rode wijnazijn
2 tl aalbessensaus of veenbessensaus (optioneel)



Heerlijk zelfgemaakte rode kool met appel
Heerlijk zelfgemaakte rode kool met appel

Niet verkrijgbaar in Engeland, dus zelf aan de slag gegaan.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de boter en olie in een grote pan met deksel. Voeg de hete ui toe en bak deze zachtjes tot ze zacht zijn. Roer de kruiden erdoor. Voeg de kool toe en bak 3-4 minuten, af en toe roerend, tot glanzend.
Roer de suiker, appels en rode wijnazijn erdoor. Dek af met een deksel en laat het 30 minuten zachtjes koken.
Roer de aalbessen- of cranberrysaus erdoor (indien gebruikt) en kook nog 10 minuten. Als je de saus niet gebruikt, proef dan de kool en voeg wat meer suiker toe als het te scherp is naar jouw smaak. Dit geldt voor alle kruiden, naar smaak toevoegen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henrilevison


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henrilevison
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top