1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Pompoen
  5. Hokkaido pompoen
  6. Herfstige Pompoenrisotto met cantharellen

Herfstige Pompoenrisotto met cantharellen

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-10-2020

Ingrediënten 4 personen


- 300 gram risotto rijst
- 1 kleine pompoen van +/- 500gram (Hokkaido)
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 200 ml droge witte wijn
- 500 ml paddenstoelenbouillon, van tabletten (ik maak meestal iets meer)
- 200 gram cantharellen, goed schoongespoeld en in stukjes gesneden
- enkele takjes tijm
- 50 gram roomboter
- 100 gram Parmezaanse kaas (of Pecorino)
- olijfolie
- peper en zout naar smaak



Herfstige Pompoenrisotto met cantharellen
Herfstige Pompoenrisotto met cantharellen
Herfstige Pompoenrisotto met cantharellen
Herfstige Pompoenrisotto met cantharellen
Herfstige Pompoenrisotto met cantharellen
Herfstige Pompoenrisotto met cantharellen
Herfstige Pompoenrisotto met cantharellen
Herfstige Pompoenrisotto met cantharellen
Herfstige Pompoenrisotto met cantharellen
Herfstige Pompoenrisotto met cantharellen
Herfstige Pompoenrisotto met cantharellen
Herfstige Pompoenrisotto met cantharellen
Herfstige Pompoenrisotto met cantharellen
Herfstige Pompoenrisotto met cantharellen
Herfstige Pompoenrisotto met cantharellen
Herfstige Pompoenrisotto met cantharellen
Herfstige Pompoenrisotto met cantharellen
Herfstige Pompoenrisotto met cantharellen

Herfstproducten zijn een genot om mee te koken en ik vind dan ook dat de herfst het rijkste seizoen van het jaar is.  De risotto op zich is vegetarisch. Ik heb het geserveerd met kippenpootjes omdat ik die toevallig in huis had maar gebruik in het wildseizoen een lekker boutje van eend, fazant of patrijs. Wil je het liever toch vegetarisch houden dan kun je deze risotto ook nog verrijken met een handvol noten zoals hazelnoten of walnoten.

TIP: Dit vegetarische gerecht is een uitermate geschikt gerecht als je zowel vegetariërs als vleeseters aan tafel hebt want je kunt heel goed wat vlees, wild of gevogelte apart van de risotto bereiden en serveren zodat je het iedereen naar de zin kunt maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Maak de paddenstoelen bouillon, zet deze opzij en rasp de kaas.
- Schil de pompoen, verwijder het binnenste en snij het vruchtvlees in blokjes. Maak de cantharellen schoon en snij grote exemplaren in stukken.
- Verhit een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de sjalotten met de knoflook. Doe dan de rijst erbij en bak die een paar minuutjes mee tot deze glazig is.
- Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Doe dan (soep)lepel voor lepel de bouillon erbij totdat de risotto gaar is en blijf steeds door de risotto roeren. Dit duurt ongeveer 20-30 minuten.
- Verwarm intussen in een andere pan een beetje olie en bak hierin in de pompoenblokjes. Als de pompoen bijna gaar is doe je de pompoen bij de risotto (als die ook bijna gaar is) en bak je in dezelfde pan de cantharellen met de tijm. Deze voeg je ook toe aan de risotto. Voeg ook meteen een beetje peper en zout naar smaak toe. (Voorzichtig met zout want de bouillon bevat ook al zout).
- Als de risotto gaar is (al dente) schep je alles goed door elkaar en doe er dan de roomboter en 2/3 deel van de kaas erbij.
- Schep weer alles goed door elkaar en laat dit nog ongeveer 5 minuten in de pan met gesloten deksel staan.
- Daarna schep je het in een schaal en garneer je het met de overgebleven kaas en een paar takjes tijm.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker in het wildseizoen met een eenden-, fazant- of patrijsboutje maar ook lekker met een gewoon kippenpootje.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top