1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Aardappel - prei - maaltijdsoep met kip en kerrie.

Aardappel - prei - maaltijdsoep met kip en kerrie.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-10-2020

Ingrediënten 2 personen


700 gram prei
400 gram aardappelen
ruim 2 theelepels kerrie
1/2 kippenbouillonblokje met minder zout
gemalen peper naar smaak
100 ml halfvolle melk ( ik heb er nog een rest ( kook) room aan toegevoegd.50/50
1 kipfilet
1 eetlepel olie


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, soeppan, staafmixer


Aardappel - prei - maaltijdsoep met kip en kerrie.
Aardappel - prei - maaltijdsoep met kip en kerrie.
Aardappel - prei - maaltijdsoep met kip en kerrie.
Aardappel - prei - maaltijdsoep met kip en kerrie.
Aardappel - prei - maaltijdsoep met kip en kerrie.
Aardappel - prei - maaltijdsoep met kip en kerrie.
Aardappel - prei - maaltijdsoep met kip en kerrie.
Aardappel - prei - maaltijdsoep met kip en kerrie.
Aardappel - prei - maaltijdsoep met kip en kerrie.
Aardappel - prei - maaltijdsoep met kip en kerrie.

Prei en kerrie een top duo dat bij elkaar hoort en dát proef je !  Lekker in deze eenvoudige, goed vullende,  gezonde en caloriearme maaltijdsoep. Butget proof bovendien. En wat mij erg verbaasde, dat echtgenoot de soep zo lekker vond , terwijl prei niet zo zijn groente is

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de prei schoon en snij in hele of halve ringen. Laat ze na het wassen uitlekken. Verwarm een eetlepel olie in een soeppan en smoor de prei met de kerrie in ongeveer 5-7 minuten zacht. Schil ondertussen de aardappelen en snij ze in blokjes.

Haal 2 flinke eetlepels preiringen uit de pan en zet apart voor garnering.

Voeg de kipfilet, aardappelblokjes, bouillon met 300 ml water aan de prei in de pan en kook dit in circa 15 minuten gaar.

Haal de kip eruit en snij in reepjes.

Pureer de soep met de staafmixer , breng op smaak met versgemalen peper. Verdun de soep met melk/ room tot de gewenste dikte. Serveer in verwarmde soepkommen met de reepjes kip en de achtergehouden preiringetjes.

Eet er 2 sneetjes volkorenbrood bij.

Bron

Voedingscentrum. Eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top