GEHAKTBROOD MET KAAS, WITLOOF EN GRAANMOSTERDSAUS
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Geraspte kaas is het geheime ingrediënt in dit heerlijk smaakvolle gehaktbrood! Heerlijke herfstige smaken zoals witloof en pittige graanmosterd. Lekker!
Ingrediënten 2 recipe.people
400 g vastkokende aardappelen300 g gemengd gehakt
1 ei
2 el paneermeel
40 g emmentaler
1 kl gedroogde tijm
3 stronkjes witloof
10 g krulpeterselie
½ kippenbouillonblokje
100 ml lichte room
1 el graanmosterd
2 el boter
peper en zout
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Doe het gehakt samen met het ei (2 eieren voor 4 personen) en het paneermeel in een kom. Doe er de geraspte kaas en de tijm bij. Kruid met peper en zout. Vorm tot een gehaktbroodje.
-Smelt de helft van de boter.
-Vet een ovenschaal in met de gesmolten boter en leg het gehaktbroodje erin. Bestrijk met de rest van de gesmolten boter. Zet 35 minuten in de oven.
-Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water en giet af.
-Snij het witloof overlangs in twee.
-Smelt de rest van de boter in een pan en voeg de witloofstronkjes toe. Kruid met peper en zout. Laat ze kort aanbakken aan beide kanten en verlaag dan het vuur. Schenk er water bij, zodat de witloofstronkjes half onder water staan. Zet een deksel op de pan en laat het witloof traag garen. Snij ondertussen de peterselie fijn.
-Breng per persoon 50 milliliter water aan de kook in een steelpannetje. Verkruimel er de kippenbouillon bij en roer goed. Voeg de room en de graanmosterd toe. Roer goed tot je een mooie saus hebt. Kruid bij met peper en zout. Hou warm maar breng niet aan de kook.
-Haal het gehaktbroodje uit de oven en snij het in plakjes. Serveer met het gestoofde witloof, de gekookte aardappelen en de graanmosterdsaus.
- Werk af met de fijngesneden peterselie.
Bron
15gram