1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Kippensoep
  5. Kippensoep van grootmoeder

Kippensoep van grootmoeder

  • Belgisch, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-10-2020

Ingrediënten 4 personen


1 scharrelkip (soepkieken)
2 uien
2 takjes selde
2 wortelen
1 prei stuk
1 handje peterselie (stengels)
1 plukje bladpeterselie (optioneel)
2 laurier blaadjes
wat verse tijm ( 1 takje )
2 el olijfolie
peper en zout



Kippensoep van grootmoeder
Kippensoep van grootmoeder

Echte comfortfood! Deze kippenbouillon vraagt wat geduld, maar hij is zó lekker! Je kunt €m ook perfect gebruiken als basis voor je vol-au-vent.Tip! Voeg wat korte spaghettisliertjes toe voor een echte maaltijdsoep. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Pel de uien, snij ze in grove stukken en stoof ze aan in de olijfolie. Maak de groenten schoon, snij de selder en de wortelen in stukjes en de prei in ringen. Voeg alles toe aan de uien en laat enkele minuten meestoven.
2 Leg er de kip op en overgiet met water tot de kip net onder staat. Voeg de peterseliestengels, laurier en tijm toe. Laat de soep zo'n 3 uur zachtjes sudderen op het vuur.
3 Haal de kip eruit en pluk het vlees van de kip. Voeg het vlees terug bij de soep. Laat nog even doorkoken. Breng op smaak met peper en zout. Werk eventueel af met wat fijngehakte bladpeterselie.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top