Babi pangang

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Misschien wel de allerbeste babi pangang die je ooit hebt gegeten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
Marinade:

1 tl 5 spices (kruidenmengsel)
5 knoflook teentjes
2 el sojasaus
1 tl zout
1 el rijstwijn
2 el suiker

Babi Pangang saus:
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 5 cm gember
- 1 el sambal oelek
- 1 steranijs
- 1 tl komijnpoeder
- 200 g tomatenpuree
- 100 g suiker (extra op eigen smaak)
- 1 el maizena
- 100 ml azijn
- 500 ml water

Krokante babi panggang:
- 1 kg buikspek met zwoerd
- 1 hele gember
- 2 citroengras
- Handje grove peperkorrels (gekneusd)
- 1 zakje baking soda
- Handjevol zeezout (ongeveer 150 gram…..denk ik)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereiding Marinade:

1. Alles mengen en blenderen.
2. Klaar!

Bereiding Babi pangang saus:

1. Pel en hak de ui en de knoflook fijn.
2. Schil en hak de gember fijn en pleur bij de uien en knoflook.
3. Bak het uienmengsel met de steranijs en komijnpoeder 10 minuten.
4. Flikker de tomatenpuree en suiker erdoor.
5. Gooi 500 ml water erbij en 100 ml azijn erbij.
6. Meng 2 el water met 1 el maizena.
7. Wacht tot je saus kookt en pleur nu je maizena erbij en blijf roeren!
8. Doe je vuur uit!
9. Op smaak brengen met misschien wat azijn en wat suiker.
10. Klaar!

Bereiding bereiding krokante babi pangang:

1. Pan water opzetten en gooi je spek erin met de gember, citroengras en pepperkorrels.
2. Gaar laten koken. +/- 30 min
3. Eruit halen en af laten koelen en zwoerd schoonmaken met een mes en keukenpapier.
4. Kleine gaatjes prikken in het zwoerd. (niet te hard doordrukken!)
5. Na afkoelen, insnijden aan de vleeskant tot aan het zwoerd.
6. Nu de marinade er tussen masseren.
7. Maak met alu-folie een bakje om je spek heen.
8. Zwoerd goed afdrogen en schoonmaken met azijn.
9. Meng je zeezout met een zakje bakingsoda.
10. Pleur er een goede laag zeezout-mengsel op en verdeel het goed over je spek.
11. Flikker hem nu 30 min in de oven op 180 graden.
12. Haal uit de oven en schraap het zeezout eraf.
13. Flikker hem nu weer in de oven op 240 graden (ik heb een kut oven die maar tot 230 gaat) voor 30 min.(bij 230 graden 30 min!)
14. Laatste 10 minuten op grillstand 175 graden.
15. Check goed of het buikspekje krokant is geworden, zo niet dan nog heel even 10 min erin.
16. Koken is gevoel, niet klaar? gewoon er naar blijven kijken en liefde geven.
17. Klaar? Laat ff 10 min rusten.
18. Dan in stukken hakken.
19. Babi pangang sausje erover.
20. En klaar is Kees

Bron

Eten met Nick

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Eelti00712 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten