Boeuf Bourgignon

  • Frans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Tijd voor een Frans klassiekertje! Boeuf Bourguignon, oftewel rund uit de Bourgogne. Lekker met dit koude weer genieten van liefde uit een pannetje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
Boef Bourguignon.
Ingrediënten:
- 2 uien
- 6 sjalotten
- 3 wortelen
- 6 teentjes knoflook (4 voor je boeuf en 2 voor je champignons)
- 700 gram runder riblappen
- 200 gram spek
- zout en peper
- verse tijm
- 2 el olijf olie
- 50 gram boter
- 1 blikje tomaten puree
- 2 el bloem
- 500 ml boullion
- 400 ml rode wijn
- 3 laurier
- verse platte peterselie
- 2 el boter
- 250 gram champignons

Fluffy aardappelpuree.
Ingrediënten:
- 1 kg kruimige aardappelen
- Zout
- 200 ml melk
- 4 el boter
- snuf nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan

Bereidingswijze

Bereiding Boeuf:
1. Spek in stukjes snijden en bakken in de pan.
2. Uitgebakken? Haal eruit en snij je vlees in stukken.
3. Pleur je vlees in de pan en bak bruin en haal uit de pan.
4. Snij je wortelen en uien in blokjes en flikker in de pan waar je net je vlees hebt gebakken.
5. Bak 3 min en gooi daarna je gehakte knoflook erbij en bak 1 minuut mee.
6. Gooi je spek en vlees bij je groenten en pleur en wat peper en zout bij.
7. Tomatenpuree erbij doen en ontzuren.
8. Pleur je 2 el bloem erbij en laat je bloem gaar worden.
9. Gooi je wijn, boullion, wijn, tijm, peterselie en laurier blaadjes.
10. Maak 6 sjalotjes schoon, laat ze heel en pleur ze in de pan.
11. Wacht 3 a 4 uur met heel veel liefde en maak in de tussen tijd aardappelpuree.
12. 3 a 4 uur voorbij?
13. Snij al je champignons in vieren.
14. Pannetje op met 2 el boter en 2 gekneusde knoflook tenen.
15. Bak je champignons in de boter met wat peper en zout.
16. Pleur je champignons de laatste 5 min bij je Boeuf.
17. Even roeren en op smaak brengen.
18. Klaar!

Bereiding fluffy aardappelpuree.
1. Schil al je aardappelen.
2. Snij ze in gelijke stukken.
3. Pleur ze in een pan met koud water.
4. Laat deze koken zodat alle aardappelen gelijkmatig gaar worden.
5. Wacht 25 a 30 min totdat je aardappelen gaar zijn.
6. Giet ze af en gooi ze terug in de pan.
7. Deksel erop en 5 min laten staan.
8. Pannetje op het vuur met je melk en boter en laat de boter langzaam smelten.
9. Gooi nu een beetje van je melkmengsel bij je aardappelen en stamp ze fijn.
10. Goed op smaak brengen.
11. Lekker?
12. Klaar!

Bron

Eten met Nick

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Eelti00712 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten