Paddenstoelenmaaltijdsoep met minislavinkspiesje en soepstengels
- Nederlands, Soep
- 20-30 min.
Een heerlijk gevulde paddenstoelenmaaltijdsoep met soepstengels en mini slavinkjes.
Ingrediënten 4 recipe.people
400 g pizzadeeg (rol)5 el olijfolie
4 tl gedroogde oregano
1 tl grof zeezout
115 g bacon
200 g kipgehakt
1 soeppakket voor paddenstoelensoep
Benodigdheden
1 bakpapier4. satéprikkers
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Rol het pizzadeeg uit. Bestrijk met 2 el olijfolie en bestrooi met de oregano en het zeezout. Snijd het deeg in lange repen van 1,5 cm breed en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.
3. Bak de soepstengels in de oven in 10-12 min. gaar.
4. Leg de plakjes bacon op een snijplank. Verdeel het kipgehakt over de plakjes bacon, vouw de zijkanten naar binnen en rol strak op tot slavinken.
5. Maak de paddenstoelen uit het soeppakket schoon en snijd ze grof. Snipper de sjalot. Verhit in een (soep)pan 2 el olie. Bak de sjalot en paddenstoelen 4 min. op laag vuur.
6. Neem de pan van het vuur en voeg de bloem in 1 keer toe. Roer goed, zet de pan terug op het vuur en bak 30 sec. zachtjes.
7. Schenk 1 L water in de pan en breng aan de kook. Voeg de bouillonblokjes toe en kook de soep 2 min. zachtjes.
8. Rijg intussen de slavinken aan de satéprikkers. Verhit in een koekenpan 1 el olie. Bak de slavinkspiesjes in 4-6 min. rondom gaar.
9. Neem de soep van het vuur en pureer desgewenst met een staafmixer. Breng op smaak. Hak de peterselie fijn.
10. Schep de soep in 4 kommen. Bestrooi met de peterselie. Leg de slavinkspiesjes op of in de kommen en serveer met de soepstengels.