1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Aziatische Rundergehaktballetjes in licht pittige pindasaus.

Aziatische Rundergehaktballetjes in licht pittige pindasaus.

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-10-2020

Ingrediënten 4 personen


VOOR DE GEHAKTBALLETJES

500 gram rundergehakt
2 flinke theelepels sambal badjak
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel uienpoeder
1/2 theelepel korianderpoeder
1/2 theelepel gemberpoeder
1 ei geklutst
paneermeel
1 eetlepel ketjap manis
flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
bloem

VOOR DE PINDASAUS

1 ui gesnipperd
2 centimeter verse gember stukjes gesneden
4 teentjes knoflook grof gesneden
2 eetlepels pindakaas met stukjes noot flinke eetlepels
1 eetlepel sambal badjak
1 theelepel bruine suiker
4 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel ketchup
1 theelepel trassi
50 milliliter water of kokosmelk
snuf vers gemalen zwarte peper en zout
zonnebloemolie
roomboter


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, pan, staafmixer


Aziatische Rundergehaktballetjes in licht pittige pindasaus.
Aziatische Rundergehaktballetjes in licht pittige pindasaus.
Aziatische Rundergehaktballetjes in licht pittige pindasaus.
Aziatische Rundergehaktballetjes in licht pittige pindasaus.
Aziatische Rundergehaktballetjes in licht pittige pindasaus.
Aziatische Rundergehaktballetjes in licht pittige pindasaus.
Aziatische Rundergehaktballetjes in licht pittige pindasaus.
Aziatische Rundergehaktballetjes in licht pittige pindasaus.
Aziatische Rundergehaktballetjes in licht pittige pindasaus.
Aziatische Rundergehaktballetjes in licht pittige pindasaus.

Heerlijke Aziatische rundergehakt balletjes, drijvend in pindasaus en licht pittig van smaak. Lekker bijgerecht bij de warme maaltijd of als snackballetjes bij de buis.

Ik maakte ze bij het hoofdgerecht met rijst en gewokte peultjes 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maal in een keukenmachine of met de vijzel een boemboe van de knoflook, ui en verse gember.

Kneed alle ingrediënten ( BEHALVE DE BLOEM) voor de gehaktballetjes door elkaar en maak er balletjes van ter grootte van een walnoot.

Strooi wat bloem op een bordje en roer er de balletjes door. Verhit wat olie en boter in een pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.

Haal ze uit de pan en fruit de boemboe enkele minuten in het overgebleven vet samen met de sambal, een snuf peper en een snufje zout, en de trassi.

Voeg dan de pindakaas , suiker, ketchup, ketjap manis, en water of kokosmelk toe en roer alle goed door elkaar.

Leg de gehaktballetjes in de saus en laat ze 20 minuten zachtjes pruttelen met de deksel niet helemaal op de pan. Draai de balletjes af en toe of roer ze voorzichtig twee keer door.

Serveertip

Serveer ze als snack warm of koud eventueel bestrooid met wat extra ringetjes rode peper of gefrituurde uitjes .
Varieer eventueel met half om half gehakt. Rundergehakt heeft weer een ander "mondgevoel" dan h.o.h gehakt.

Bron

Familie over de kook. Eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top