Aardappelsalade met zalm en aspergepunten

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Lekker zomers recept

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
600g krieltjes
200g aspergepunten
100ml yoghurt
100ml crème fraiche
2tl mosterd
1el extra Vergine olijfolie
1el (rode) wijnazijn
4el dille
2 sjalotjes
8 plakken gerookte zalm
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de geschrapte krieltjes in 10 min gaar. Giet af en houd warm.
Kook de aspergepunten in 8 min gaar. Snijd tot 10cm van de bovenkant de punten eraf en snijd de rest van de asperges in kleine stukjes. Maak een dressing van yoghurt, crème fraiche, mosterd, olijfolie en wijnazijn. Klop het mengsel glad en breng op smaak met peper en zout. Roer er fijngehakte dille en sjalotjes door.
Giet de aardappels af en laat een beetje afkoelen. Meng de aardappels met de asperges en schep de dressing erdoor terwijl de groeten nog warm zijn.
Leg de zalm en de aspergepunten erop en bestrooi met wat dille en peper.

Bron

Gall&Gall

Serveertip

Voor de vegetarische versie vervang je de zalm door ei.
Chardonnay smaakt er erg goed bij!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

timovisser avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten