Aardappelsalade met zalm en aspergepunten
- Frans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Lekker zomers recept
Bereidingswijze
Kook de geschrapte krieltjes in 10 min gaar. Giet af en houd warm.
Kook de aspergepunten in 8 min gaar. Snijd tot 10cm van de bovenkant de punten eraf en snijd de rest van de asperges in kleine stukjes. Maak een dressing van yoghurt, crème fraiche, mosterd, olijfolie en wijnazijn. Klop het mengsel glad en breng op smaak met peper en zout. Roer er fijngehakte dille en sjalotjes door.
Giet de aardappels af en laat een beetje afkoelen. Meng de aardappels met de asperges en schep de dressing erdoor terwijl de groeten nog warm zijn.
Leg de zalm en de aspergepunten erop en bestrooi met wat dille en peper.
Bron
Gall&Gall
Serveertip
Voor de vegetarische versie vervang je de zalm door ei.
Chardonnay smaakt er erg goed bij!