1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Macaroni met bloemkoolsaus en peterselie

Macaroni met bloemkoolsaus en peterselie

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-10-2020

Ingrediënten 4 personen


400 g macaroni
450 g bloemkool (roosjes)
1 citroen (sap)
bladpeterselie handje
150 g gruyère (geraspt)
40 cl sojamelk
olijfolie
nootmuskaat
peper en zout



Macaroni met bloemkoolsaus en peterselie
Macaroni met bloemkoolsaus en peterselie

=18pxEen saus op basis van bloemkool is niet alleen gezond, het is bovendien enorm smaakvol.  Zeker eens proberen......smakelijk !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2 Kook de bloemkoolroosjes gaar in lichtgezouten water. Giet af en mix ze fijn samen met de sojamelk. Voeg de geraspte kaas toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
3 Snipper de peterselie fijn en meng samen met het citroensap onder de bloemkoolsaus. Schep er de pasta onder.
4 Stort in een ovenschaal en bestrooi de pasta met geraspte kaas. Bak 15 minuten in de oven.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top