Kaasfondue met pompoen en champagne

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-10-2020
  • Kaasfondue met pompoen en champagne

    Kaasfondue met pompoen en champagne

    Kaasfondue met pompoen en champagne

Een super feestelijke pittige kaasfondue met pompoen en champagne 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pompoen (kleine, ongeveer 1 kg)
250 g kaas (voor fondue: beaufort of gruyère)
10 cl champagne (of andere schuimwijn)
peper
zout
groene asperges (geblancheerd, om te dippen)
champignons (geblancheerd, om te dippen)
krieltjes (geblancheerd, om te dippen)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Snij het kapje van de pompoen, verwijder de zaadjes en haal het vruchtvlees er voorzichtig uit zonder de schil te beschadigen. Snij het vruchtvlees in blokjes.
2 Breng 750 ml lichtgezouten water aan de kook, doe er de blokjes pompoen bij en laat 30 minuten zachtjes garen.
3 Snij de korst van de kaas en rasp 'm fijn.
4 Mix de pompoen met het water goed fijn. Voeg er de kaas en de champagne aan toe en roer tot de kaas volledig gesmolten is.
5 Giet de fondue in de uitgeholde pompoen en breng op smaak met flink wat peper. Geef er de geblancheerde groenten bij om te dippen.

Bron

libelle

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten