1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Pompoen
  5. Pompoen uithollen
  6. Kaasfondue met pompoen en champagne

Kaasfondue met pompoen en champagne

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-10-2020

Ingrediënten 4 personen


1 pompoen (kleine, ongeveer 1 kg)
250 g kaas (voor fondue: beaufort of gruyère)
10 cl champagne (of andere schuimwijn)
peper
zout
groene asperges (geblancheerd, om te dippen)
champignons (geblancheerd, om te dippen)
krieltjes (geblancheerd, om te dippen)



Kaasfondue met pompoen en champagne
Kaasfondue met pompoen en champagne

Een super feestelijke pittige kaasfondue met pompoen en champagne 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Snij het kapje van de pompoen, verwijder de zaadjes en haal het vruchtvlees er voorzichtig uit zonder de schil te beschadigen. Snij het vruchtvlees in blokjes.
2 Breng 750 ml lichtgezouten water aan de kook, doe er de blokjes pompoen bij en laat 30 minuten zachtjes garen.
3 Snij de korst van de kaas en rasp 'm fijn.
4 Mix de pompoen met het water goed fijn. Voeg er de kaas en de champagne aan toe en roer tot de kaas volledig gesmolten is.
5 Giet de fondue in de uitgeholde pompoen en breng op smaak met flink wat peper. Geef er de geblancheerde groenten bij om te dippen.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top