Pizzadip met tortillachips

  • Belgisch, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Pizzadip met tortillachips

    Pizzadip met tortillachips

    Pizzadip met tortillachips

=18pxGezellig samen naar een voetbalmatch, de koers of Netflix kijken... is zo veel gezelliger met een lekkere snack aan je zijde. Deze pizzadip met chips is op en top genieten ! Een frisse pint erbij maakt het helemaal af.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
3 wraps
5 cm chorizo
1 sjalot
2 knoflook teentjes
200 g tomatenpassata
230 g roomkaas (type Philadelphia)
120 g kaas (geraspt)
60 g geraspte parmezaan
1 ei
1/2 tl gedroogde oregano
1/2 tl gedroogde tijm
olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 oven schoteltjes

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een pan en stoof de sjalot en de knoflook 2 minuten. Voeg de oregano en de passata toe en laat 15 minuten zachtjes sudderen.
2 Meng de roomkaas met de geraspte oude kaas, de geraspte parmezaan, het ei, de tijm en wat peper en zout. Snij de chorizo in fijne plakjes.
3 Lepel onderaan in een ovenschaaltje de tomatensaus, bedek met de verse kaasmengeling en beleg met plakjes chorizo. Snij de wraps in kleine driehoekjes en bestrijk ze met olijfolie. Steek de helft van de driehoekjes rond de dip tegen de zijkanten van de schaal. Zet 20 à 25 minuten in de oven.
4 Leg voor extra chips de andere driehoekjes op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bak ze 10 minuten mee in de oven. Serveer warm of lauw.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten