Mummy meatloaf (gehaktbrood)

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-10-2020
  • Mummy meatloaf (gehaktbrood)

    Mummy meatloaf (gehaktbrood)

    Mummy meatloaf (gehaktbrood)

Pittig mummy gehaktbrood met een bloederige saus !   Geef er aardappelpuree bij ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Voor het gehaktbrood:
1 kg gehakt
1 geraspte uit
1 ei
2 eetlepels paneermeel
2 teentjes knoflook
1 takje rozenmarijn (in stukjes).
Voeg er ook wat zout en peper aan toe.

Voor de mummificatie heb je nodig:
ketchup,
pikante saus,
2 gele tomaten (ogen),
geblancheerde amandelen (gebruik ze als tanden)
1 pakje spek.
aalbessengelei
melk
sausbinder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Meng het gehakt met de rest van de ingrediënten en plaats het in een ovenschotel.
-Vorm het vlees tot een gezicht, met inkepingen voor de ogen en een open mond. De amandelen plaats je als tanden in de mond.
-Bestrijk het gehaktbrood vervolgens met ketchup (gemengd met pikante saus).
- plaats de gele tomaten in de oogholtes.

-Als je blij bent met je creatie, plaats je het brood ongeveer 20 minuten in de oven op 200°C.
-Voeg dan een bodempje water toe aan de schotel – dat kan je later gebruiken voor de saus – en laat het nog 10 tot 15 minuten koken.
-Voor de saus kan je vervolgens het vocht uit de ovenschotel in een pan gieten en verder opwarmen.
-Door sausbinder, melk en rode aalbessengelei toe te voegen, maak je een bloederige saus voor bij je gehaktbrood!
Serveer je mummy met aardappelpuree en smakelijk!

Bron

recepten be

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten