Mummy meatloaf (gehaktbrood)
- Amerikaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Pittig mummy gehaktbrood met een bloederige saus ! Geef er aardappelpuree bij !
Ingrediënten 6 recipe.people
Voor het gehaktbrood:1 kg gehakt
1 geraspte uit
1 ei
2 eetlepels paneermeel
2 teentjes knoflook
1 takje rozenmarijn (in stukjes).
Voeg er ook wat zout en peper aan toe.
Voor de mummificatie heb je nodig:
ketchup,
pikante saus,
2 gele tomaten (ogen),
geblancheerde amandelen (gebruik ze als tanden)
1 pakje spek.
aalbessengelei
melk
sausbinder
Bereidingswijze
-Meng het gehakt met de rest van de ingrediënten en plaats het in een ovenschotel.
-Vorm het vlees tot een gezicht, met inkepingen voor de ogen en een open mond. De amandelen plaats je als tanden in de mond.
-Bestrijk het gehaktbrood vervolgens met ketchup (gemengd met pikante saus).
- plaats de gele tomaten in de oogholtes.
-Als je blij bent met je creatie, plaats je het brood ongeveer 20 minuten in de oven op 200°C.
-Voeg dan een bodempje water toe aan de schotel – dat kan je later gebruiken voor de saus – en laat het nog 10 tot 15 minuten koken.
-Voor de saus kan je vervolgens het vocht uit de ovenschotel in een pan gieten en verder opwarmen.
-Door sausbinder, melk en rode aalbessengelei toe te voegen, maak je een bloederige saus voor bij je gehaktbrood!
Serveer je mummy met aardappelpuree en smakelijk!
Bron
recepten be