Pompoentaart met mangochutney voor Jeroen
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een pompoentaart om je vingers mee af te likken.
Ingrediënten 4 recipe.people
1/2 pompoen1 ui
1 teentje knoflook
1 rode peper
1-2 eetlepels ghee (of boter, margarine of zonnebloemolie)
5-6 eetlepels mangochutney*
paneermeel
1 theelepel vindaloo curry pasta (Patak of Pasco), of sambal
2 eieren
75 gram geraspte kaas
scheutje melk
4 plakjes bladerdeeg
zout
peper
margarine of zonnebloemolie om de springvorm in te vetten
Benodigdheden
Springvorm van 18 cm doorsnede.Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 195°C (175°C bij hetelucht.
Was de schil van de pompoen, verwijder de zaadlijsten, en snijd in blokjes.
Verwijder de schil van de ui en de knoflook, en snipper ze.
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper klein.
Smelt de ghee in een grote koekenpan of in een hapjespan. Fruit de ui en de knoflook.
Voeg de blokjes pompoen en de stukjes rode peper toe en fruit ze even mee.
Doe een deksel op de pan en laat de pompoen beetgaar worden (voeg eventueel wat water toe).
Laat intussen het bladerdeeg ontdooien.
Klop de eieren los met de melk en zout en peper naar smaak.
Vet de springvorm in en bekleed met het bladerdeeg.
Bestrooi de bodem met paneermeel en bestrijk hem daarna met de mangochutney.
Breng de beetgare pompoen op smaak met zout en peper en de currypasta of sambal.
Stort het groentemengsel in de springvorm.
Giet de losgeklopte eieren erover, en daarna de geraspte kaas.
Zet de pompoentaart ongeveer een half uur in de oven, tot het bladerdeeg gaar is (en de kaas gesmolten).
Laat even tot rust komen buiten de oven.
Snijd dan de taart rondom los en verwijder de springvorm.
Serveertip
Het lekkerst is deze taart met zelfgemaakte mangochutney (het recept volgt misschien nog een keer).
Ga je uit van chutney uit een potje, dan kun je daar gesneden dadels, amandelsnippers en/of gehakte pistachenoten doorheen mengen voor een beter resultaat.