1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Pinda Cookies of ook wel Pindakoekjes

Pinda Cookies of ook wel Pindakoekjes

  • Duits, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-10-2020

Ingrediënten 30 personen


150 gram pindakaas zonder stukjes
125 gram zachte roomboter
150 gram lichtbruine basterdsuiker
1 ei (M)
200 gram bloem en 1 theelepel bakpoeder of
200 gram zelfrijzend bakmeel
Mespunt zout
Plm. 100 gram ongezouten pinda's


Verder heb je nodig


Bakplaat bekleed met bakpapier
mengkom
mixer of keukenmachine


Heerlijke brosse pinda cookies. Pindakoekjes met pindakaas in het deeg

Super snel gemaakt

Super snel gemaakt

Ik vond dit recept in een bijlage van een Duits tijdschrift. De "cookies" (koekjes) leken me zo lekker en dat zijn ze ook. Ze zijn heel gemakkelijk te maken. Alle ingrediënten door elkaar mengen, bolletjes vormen, pinda's erop en bakken maar !!
N.B. In het deeg zit ook pindakaas verwerkt, dat maakt de koekjes extra lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 160 graden hete-lucht of 180 graden boven- en onder-warmte).
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Alle ingrediënten (behalve de pinda's) door elkaar kneden tot je een mooi glad deeg krijgt wat niet aan je handen kleeft (anders nog een beetje bloem of meel toevoegen).
Van het deeg 30 balletjes vormen. Over de bakplaat verdelen. Beetje plat drukken.
Pinda's erover verdelen (zie foto).
In het midden van de voorverwarmde oven plm. 15 tot 20 minuten bakken.
Af laten koelen dan lekker genieten.

Serveertip

Lekker koekje bij koffie en thee.

Bron

Bijlage bij een Duits tijdschriftje



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top