Super snel gemaakt

150 gram pindakaas zonder stukjes
125 gram zachte roomboter
150 gram lichtbruine basterdsuiker
1 ei (M)
200 gram bloem en 1 theelepel bakpoeder of
200 gram zelfrijzend bakmeel
Mespunt zout
Plm. 100 gram ongezouten pinda's
Bakplaat bekleed met bakpapier
mengkom
mixer of keukenmachine
Ik vond dit recept in een bijlage van een Duits tijdschrift. De "cookies" (koekjes) leken me zo lekker en dat zijn ze ook. Ze zijn heel gemakkelijk te maken. Alle ingrediënten door elkaar mengen, bolletjes vormen, pinda's erop en bakken maar !!
N.B. In het deeg zit ook pindakaas verwerkt, dat maakt de koekjes extra lekker
Oven voorverwarmen op 160 graden hete-lucht of 180 graden boven- en onder-warmte).
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Alle ingrediënten (behalve de pinda's) door elkaar kneden tot je een mooi glad deeg krijgt wat niet aan je handen kleeft (anders nog een beetje bloem of meel toevoegen).
Van het deeg 30 balletjes vormen. Over de bakplaat verdelen. Beetje plat drukken.
Pinda's erover verdelen (zie foto).
In het midden van de voorverwarmde oven plm. 15 tot 20 minuten bakken.
Af laten koelen dan lekker genieten.
Lekker koekje bij koffie en thee.
Bijlage bij een Duits tijdschriftje