1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Hongaarse keuken
  5. Hongaarse spitskool met spekjes en paprika Heerlijk

Hongaarse spitskool met spekjes en paprika Heerlijk

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-10-2020

Ingrediënten 2 personen


½ spitskool, grof gesneden
2 eetlepels zonnebloemolie
100 gram magere spekreepjes
1 rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 rode paprika's, schoongemaakt, in kleine stukjes
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1 theelepel karwijzaad
Peper, zout
Paar druppels worcestersaus


Verder heb je nodig


Hapjespan of grote koekenpan met deksel


Zo is spitskool ook heel erg lekker.

Op foto 2: ovenschotel met de spitskool met restant gebraden rundvlees en aardappelpuree

Op foto 2: ovenschotel met de spitskool met restant gebraden rundvlees en aardappelpuree
Hongaarse spitskool met spekjes en paprika Heerlijk
Hongaarse spitskool met spekjes en paprika Heerlijk

Met spitskool kun je alle kanten op. Deze keer kwam ik op het idee om de spitskool op een beetje Hongaarse manier klaar te maken. We vonden het verrukkelijk.
Voor hetzelfde recept: Ik had nog een beetje gebraden rundvlees over en toen heb ik er met aardappelpuree een lekkere ovenschotel van gemaakt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een hapjespan of grote koekenpan met deksel.
Bak hierin de spekreepjes bruin en knapperig.
Bak de ui en de knoflook even mee tot glazig.
Voeg de paprikastukjes toe en bak die 3 minuten al omscheppend mee.
Doe de gesneden spitskool erbij en bak de spitskool plm. 3 minuten mee.
Doe de deksel op de pan en laat de spitskool een paar minuten garen. Niet te lang want de kool moet beetgaar blijven.
Maak de kool op smaak met paprikapoeder(s), peper, zout en worcestersaus.
Voor wie het lust: ik doe altijd wat karwijzaad in koolgerechten, maar is niet noodzakelijk.

Serveertip

Zoals eerder aangegeven kun je van deze Hongaarse spitskool ook een lekkere ovenschotel maken. Ik had nog wat gebraden rundvlees over. Dus: kool onderin de schaal, rundvlees erop en daarop aardappelpuree. Heerlijk !
Kan ook met eenn restant gebraden gehakt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top