1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Wildstoof met pasta

Wildstoof met pasta

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 25-10-2020

Ingrediënten 4 personen


500 gr hertenstoofvlees in blokjes gesneden
Peper/zout uit de molen
3 el olijfolie
50 gr roomboter
1 grote ui fijngesnipperd
2 teentjes knoflook uitgeperst
1 winterwortel in kleine blokjes gesneden
1 selderijstengel in kleine blokjes gesneden
200 ml rode wijn
1 blik tomatenblokjes van 425 ml
100 ml groentebouillon
2 jeneverbessen
3 tijmtakjes
2 rozemarijntakjes
1 laurierblaadje
1 el suiker
250 gr verse pappardelle
Verse peterselie fijngehakt
100 gr geraspte Parmezaanse kaas



De onstuimige herfstdagen zijn het ideale moment om de keuken in te duiken voor een herfstig gerecht, zoals een wildstoof met pasta. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe u dit gerecht zelf op tafel zet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Dep het vlees droog met wat keukenpapier en bestrooi met peper en zout.

Verwarm een stoofpan met 3 el olie en de boter. Bak hierin het vlees rondom bruin voor 3 tot 5 minuten. Haal het vlees uit de pan en houd apart op een bord.

Voeg in dezelfde gebruikte pan de ui, knoflook, wortel en selderijblokjes toe en bak op zacht vuur voor 5 minuten. Blus daarna af met de wijn en laat 2 tot 3 minuten inkoken. Doe het vlees met vocht terug in de pan en giet de tomatenblokjes en bouillon erbij. Breng opnieuw aan de kook, voeg alle kruiden toe, zet de deksel schuin op de pan en laat voor 2 tot 3 uur op zacht vuur gaar stoven. Tussendoor roeren.

Als het vlees uit elkaar valt en super mals is, dan is het klaar. Maak de ragout op smaak met een schepje suiker, peper en zout naar smaak.

Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en serveer de ragout samen met de pappardelle en bestrooi het gerecht met verse peterselie en de geraspte kaas. Eet smakelijk!

Bron

Wijnbeurs



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ahooijer


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ahooijer
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top