Sla " bootjes ".....
- Nederlands, Bijgerecht
- 10-20 min.
Ik had nog een vers bietje liggen en dat heb ik alvast in de ochtend gekookt evenals het eitje en de boontjes, die geblancheerd moesten.
Zo ben je straks met het "bouwen" van deze salade in een mum van tijd klaar. Onderstaand gerechtje bracht me op het idee om de groenterestjes op te maken en in een bakje van sla te serveren.
De vulling is op voorhand te maken. Even de bootjjes vullen en klaar. Ook leuk om te serveren als je gasten hebt .
Heerlijke-roze-garnalensalade-in-een-bakje-van-little-gem
Ingrediënten 2 personen
VOOR DE DRESSING1 dessertlepel mayonaise
snufje zout
paar flinke draaien aan de pepermolen
1 tl ( Limburgse) mosterd
1 el
1el appelazijn
kneepje agavesiroop.
VOOR DE SALADE
1 rood bietjes gekookt en in blokjes gesneden
stukje paprika in blokjes
handje sperzieboontjes geblancheerd en in stukjes gesneden
1 eitje hard gekookt in plakjes
1 sjalotje gesnipperd
stukje komkommer in blokjes gesneden
eventueel bieslook of bladpeterselie ter garnering
Benodigdheden
snijplank, mes salade bordje en kom.
Bereidingswijze
Was de ijsbergsla bladeren en dep ze droog.
Roer alles voor de dressing door elkaar ( proef even voeg zo nodig nog wat toe) en voeg dan de sjalot snippers toe.
Werk in een kom de paprika, boontjes , bietjes en komkommer door elkaar. Voeg de dressing toe en laat een kwartiertje intrekken.
Verdeel de salade over 2 " bootjes " , leg er wat plakjes ei op en garneer met wat bieslook of bladpeterselie.
Serveertip
Lekker met gebakken aardappeltjes en een kogelbiefstukje.
Serveer de salade eventueel met wat hamblokjes of uitgebakken spekjes