Lenka's Gulāš

  • Slowaaks, Soep
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 24-10-2020
  • Lenka's Gulāš

    Lenka's Gulāš

    Lenka's Gulāš

  • Lenka's Gulāš

    Lenka's Gulāš

    Lenka's Gulāš

Lenka's Gulas ohh, iniet eerder heb ik zo'n lekkere soep gegeten! Dus voor zij naar Londen vertrok heb ik nog wel haar recept ontfutseld voor deze heerlijke soep precies zoals zij het weer heeft geleerd van haar moeder. In Slowakije is het een zomergerecht dat in een 10 liter ketel wordt gekookt op een driepoot boven een houtvuurtje. Ik eet het ook graag in de herfst met een lekker stokbrood erbij. Tijd om het op te nemen in mijn receptenlijst.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
4 liter water
1 kg rundvlees in dobbelsteentjes 1,5x1,5x1,5 (riblappen, sukade, magere runderlappen het maakt niet uit het goedkoopste is goed genoeg)
750 gr aardappelen
500 gr uien gesnipperd
250 gr champignons in partjes
1 groene paprika gesnipperd
3 flinke tomaten
1 klein blikje tomatenpuree
1 theelepel zoete/milde paprikapoeder
+/- 4 runderbouillonblokken
6 forse theelepels majoraan
6 tenen knoflook gehakt of geperst

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de groenten
Snijd het vlees
Bak de uien goudbruin
Voeg al het vlees toe samen met 1 theelepel majoraan,1 theelepel zoet paprikapoeder en 3 gekwetste knoflooktenen
Als het vlees vocht begint af te staan voeg je de paprika, tomatenpuree, tomaat en champignons toe en bak je op matig vuur alles nog 5 tot 10 minuten door.
Zet het vuur laag en voeg 1 liter warm water,een groot runderbouillonblok, 1 theelepel majoraan en zwarte peper toe kook 1 uur op laag vuur door.
Voeg vervolgens 1 geraspte grote aardappel toe aan de dikke soep en 1 theelepel majoraan plus peper
Kook nog 3 x 30 minuten door terwijl je na elke 30 minuten een halve liter water en een theelepel majoraan toevoegt.
Snijdt blokjes van 1x1x1 van de aardappel, pers drie forse tenen knoflook en voeg de aardappels plus knoflook en de laatste theelepel majoraan met weer een liter water toe aan de Gulāš.Voeg naar smaak nog peper, zout of runderbouillonblokjes toe. Kook nog een half uurtje door en je maaltijdsoep is klaar.

Bron

Lenka

Serveertip

Eten met stokbrood of ciabatta

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten