1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Hartverwarmende Balinese Groentesoep van Het Voedingscentrum.

Hartverwarmende Balinese Groentesoep van Het Voedingscentrum.

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-10-2020

Ingrediënten 2 personen


75 gram rijst naar keuze
2 kippendijen
1/2 kippenbouillonblokje met minder zout
1 eetlepel olie
1 ui gesnipperd
1 teentje knoflook gesnipperd
1 rode peper (zonder zaad )in ringetjes
200 gram sperziebonen schoon en in drieën gedeeld
200 gram witte kool in smalle reepjes
1 theelepel komijnzaad, of in poedervorm
1 theelepel korianderzaad, of in poedervorm
2 ansjovisfilets (blik) in kleine stukjes gesneden
citroensap naar smaak


Verder heb je nodig


Pan, koekenpan, snijplank en mes


Hartverwarmende Balinese Groentesoep van Het Voedingscentrum.
Hartverwarmende Balinese Groentesoep van Het Voedingscentrum.
Hartverwarmende Balinese Groentesoep van Het Voedingscentrum.
Hartverwarmende Balinese Groentesoep van Het Voedingscentrum.
Hartverwarmende Balinese Groentesoep van Het Voedingscentrum.
Hartverwarmende Balinese Groentesoep van Het Voedingscentrum.
Hartverwarmende Balinese Groentesoep van Het Voedingscentrum.
Hartverwarmende Balinese Groentesoep van Het Voedingscentrum.
Hartverwarmende Balinese Groentesoep van Het Voedingscentrum.
Hartverwarmende Balinese Groentesoep van Het Voedingscentrum.
Hartverwarmende Balinese Groentesoep van Het Voedingscentrum.
Hartverwarmende Balinese Groentesoep van Het Voedingscentrum.
Hartverwarmende Balinese Groentesoep van Het Voedingscentrum.
Hartverwarmende Balinese Groentesoep van Het Voedingscentrum.
Hartverwarmende Balinese Groentesoep van Het Voedingscentrum.
Hartverwarmende Balinese Groentesoep van Het Voedingscentrum.
Hartverwarmende Balinese Groentesoep van Het Voedingscentrum.

Foto Voedingscentrum.

Foto Voedingscentrum.

Waan je voor héél even op het eiland Bali ! ....In gedachte even weg uit de kille nattigheid hier met deze gezonde , licht pittige en hartverwarmende maaltijdsoep  Deze goed vullende soep past ook in een gluten en lactosevrij dieet en is met  slechts 495 kcal per persoon met groente uit het seizoen< nog een slanke soep bovendien .

Manlief na de eerste lepel....... "Mmmm lekker soepje"  

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de kippendijen rondom bruin in een pan met olie.

Rooster het komijn en korianderzaad even in een droge koekenpan totdat ze geur afgeven. Doe de kruiden samen met de stukjes ansjovis, ui en knoflook bij de kip en laat even meebakken totdat de ansjovis "gesmolten" is.

Voeg dan 500 ml heet water toe met het kippenbouillonblokje en laat de kip op een zacht vuurtje in 25 minuten gaar stoven met het deksel op de pan. Voeg de witte kool , boontjes en rode peper toe , zodat de groente in 10 minuten kan garen.

Breng de soep verder op smaak met citroensap en voeg aan tafel rijst naar behoefte toe aan de soep.

Bron

Voedingscentrum eigen tekst en foto's en recept naar eigen smaak iets aangepast



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top