POMPOEN MET SCAMPI

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 23-10-2020
  • POMPOEN MET SCAMPI

    POMPOEN MET SCAMPI

    POMPOEN MET SCAMPI

Een verrassend Aziatisch gerechtje, deze pompoen met scampi, afgewerkt met heerlijk geurige Thaise basilicum. Licht en snel klaar!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
12 scampi's
1 sjalot, fijngesnipperd
2 lente-uitjes, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 pompoen, geschild en in dunne plakjes, 200 g
2 el vissaus
1 el plantaardige olie, plantaardige
40 blaadjes aziatische basilicum
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Pel de scampi's en haal het darmkanaal eruit. Plet ze met de vlakke kant van een mes en hak fijn. Marineer in 1 eetlepel vissaus, de lente-ui, 1 teentje geperst knoflook, peper en zeezout.

-Stoof de rest van de knoflook en de sjalot in de olie. Voeg er meteen de fijngehakte scampi's bij en roer goed om, zodat de scampi's niet gaan kleven.

-Voeg, zodra de scampi's bijna gaar zijn, de pompoen toe.
-Schenk er de rest van de vissaus en 200 milliliter water over.
- Laat 5 minuten afgedekt stoven op een middelmatig vuur. Roer regelmatig om.
-Werk af met Aziatische basilicum.

Bron

15gram

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten