1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Pizza
  6. WITTE PIZZA MET POMPOEN, SALIE EN WALNOOT

WITTE PIZZA MET POMPOEN, SALIE EN WALNOOT

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-10-2020

Ingrediënten 2 personen


1 pizzadeeg
½ flespompoen
1 teentje knoflook, geperst
3 takjes salie
75 g gruyère, geraspt
handvol walnoot
60 ml zure room
½ dl room
1 el olijfolie
peper en zout


Verder heb je nodig


Bakplaat en bakpapier


WITTE PIZZA MET POMPOEN, SALIE EN WALNOOT
WITTE PIZZA MET POMPOEN, SALIE EN WALNOOT

Een heerlijk herfstige pizza, zonder tomatensaus maar met blokjes geroosterde pompoen, salie en crunchy walnoten. Lekker origineel!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snij de pompoen in kleine blokjes.
-Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pompoenblokjes op. Besprenkel met 1 el olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 10 minuten in een oven van 220 °C.

-Leg het pizzadeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
-Meng de zure room met de room en de knoflook. Kruid met peper en zout.
-Bestrijk het deeg met het roommengsel. Verdeel hierover de pompoenblokjes en de geraspte gruyère. Werk af met blaadjes salie en de walnoten.
-Zet 8 - 12 minuten in de oven.

Bron

15gram



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top