Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 22-10-2020
  • Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice

    Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice

    Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice

  • Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice

    Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice

    Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice

  • Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice

    Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice

    Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice

  • Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice

    Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice

    Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice

  • Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice

    Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice

    Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice

  • Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice

    Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice

    Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice

  • Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice

    Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice

    Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice

  • Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice

    Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice

    Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice

  • Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice

    Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice

    Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice

  • Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice

    Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice

    Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice

  • Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice

    Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice

    Gehaktbrood met pompoen en Pumpkin Spice

Nadat ik mijn eigen Pumpkin-spice-kruidenmix had gemaakt  kwam ik op het idee om het niet alleen te gebruiken voor een heerlijke latte macchiato maar ook in een gehaktbrood waar ik pompoen in wilde verwerken. Pompoen is de ultieme herfstgroente en Pumpkin Spice de kruidenmix die bij deze tijd van het jaar hoort.

TIP: Als je echt in de sfeer van Halloween wilt blijven kun je de gehaktbrood massa ook in een uitgeholde pompoen klaarmaken en serveren.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Kruidenmix:

- 2 eetlepels kaneelpoeder
- 2 theelepels nootmuskaat
- 2 theelepels gemberpoeder
- 1 1/2 theelepel pimentpoeder
- 1 1/2 theelepel kruidnagelpoeder
- Snufje kardemom

Gehaktbrood:

- 600 gram gehakt (naar keuze)
- 1 kleine pompoen (+/- 500 gram)
- 1 ui
- 1 ei
- 2 el paneermeel
- 1 el Pumpkin Spice (zie link)
- 1 el Worcestersaus
- 1 tl chili vlokken (of poeder)
- pezo
- beetje boter om de vorm in te vetten


Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Mix alle kruiden goed door elkaar.
- Schil de pompoen, haal het zachte binnenste gedeelte eruit en snij de pompoen in kleine blokjes, rooster ze een kwartiertje in de oven op 200 graden.
- Doe het gehakt, fijngesneden ui, ei, paneermeel, Pumpkin Spice, Worcestersaus, chilivlokken peper en zout in een kom en kneed het door elkaar.
- Laat de geroosterde pompoenblokjes een beetje afkoelen, en meng ze door het gehakt. (Niet te hard in de pompoenblokjes knijpen).
- Vet de vorm in met een beetje boter, maak een "broodje" van het gehaktmengsel en doe het in de vorm.
- Bak het gehaktbrood een uurtje in een oven op 200 graden. De laatste 15 minuten haal je het gehaktbrood uit de vorm en zet je het nog even op z'n kop op een bakblik zodat ook de onderkant mooi kan bruinen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten