Pittige Paksoi....Roerbak lekker knapperig.
- Aziatisch, Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 22-10-2020
Voor bij de kip balletjes met teriyakisaus bedacht ik deze snelle licht pittige roerbak van paksoi en eens wat anders dan boontjes of peultjes. Een heerlijke combinatie met.... nog 2 "verdwaalde champignons".
Kip-balletjes-in-teriyakisaus
Ingrediënten 2 personen
1 sjalot gesnipperd1 krop paksoi
1 rode peper zonder zaad in reepjes
2 cm gember geraspt
1 teen knoflook gesnipperd
2 champignons ( optie)
Benodigdheden
Wok, snijplank en mesBereidingswijze
Snij het "kontje" van de paksoi . Haal de bladeren los en snij het groene deel los van het witte deel. Was de paksoi en laat deze goed uitlekken.
Verhit wat olie in de pan en fruit de sjalot, gember, rode peper en de knoflook even aan, voeg eventueel de champignons toe en bak even mee.
Haal alles uit de pan en zet opzij.
Verhoog de warmtebron en roerbak eerst even de witte delen. Voeg dan de groene delen toe.
Alles moet licht knapperig blijven.
Voeg de smaakmakers weer toe met 1 el ketjap of sojasaus en serveer meteen.
Serveertip
Lekker met rijst en de kipballetjes met teriyakisaus.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties