Teriyaki noedels met kip en geroosterde pinda's

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 22-10-2020
  • Teriyaki noedels met kip en geroosterde pinda's

    Teriyaki noedels met kip en geroosterde pinda's

    Teriyaki noedels met kip en geroosterde pinda's

Ben je student op kot en kan je wel wat culinaire inspiratie gebruiken om jouw nieuwe lesweek door te komen? We know the struggle! Laat die afhaalpizza aan de kant en maak dit lekkere en snelle gerecht !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr eiernoedels
400 gr kipfilet
1 grote broccoli
2 preistengels
1 teentje look
6 el zoete sojasaus
6 el zoute sojasaus
2 el honing
30 gr geroosterde pinda's, fijngehakt
enkele blaadjes koriander
arachideolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Doe de eiernoedels in een grote kom en giet er heet water over. Laat ze nu enkele minuten staan tot ze gaar zijn en giet ze vervolgens af.

-Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de prei in ringetjes.

-Snijd de kipfilet in blokjes. Bak deze samen met de fijngehakte look in een scheutje olie, tot de kip halfgaar is. Voeg nu de broccoliroosjes en prei toe. Voeg nog een beetje extra olie toe indien nodig en laat alles nog enkele minuten verder bakken.

-Breng het gerecht nu op smaak met zoete sojasaus, zoute sojasaus en honing. Bak de noedels nog even mee in de pan.Voeg eventueel nog een extra scheutje zoete en/of zoute sojasaus toe naar smaak.

-Verdeel de noedels over de bordjes. Werk af met fijngehakte geroosterde pinda's en wat koriander.

Bron

njam

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten