1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Smeuïge Macaroni ovenschotel met ontbijtspek, groente en kaas.

Smeuïge Macaroni ovenschotel met ontbijtspek, groente en kaas.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-10-2020

Ingrediënten 2 personen


120 gram macaroni
1 tomaat in dunne plakken
beetje gesnipperde peterselie
1 ui gesnipperd
150 gram champignons schoon in plakjes
1 rode paprika in blokjes
20 gram bloem
20 gram roomboter
200 ml melk
50 gram geraspte kaas
300 ml bouillon( groente of kruiden met minder zout)
kneepje citroensap
100 gram ontbijtspek


Verder heb je nodig


Ovenschotel en 2 pannen.


Smeuïge Macaroni ovenschotel met ontbijtspek, groente en kaas.
Smeuïge Macaroni ovenschotel met ontbijtspek,  groente en kaas.
Smeuïge Macaroni ovenschotel met ontbijtspek, groente en kaas.
Smeuïge Macaroni ovenschotel met ontbijtspek,  groente en kaas.
Smeuïge Macaroni ovenschotel met ontbijtspek, groente en kaas.
Smeuïge Macaroni ovenschotel met ontbijtspek,  groente en kaas.
Smeuïge Macaroni ovenschotel met ontbijtspek, groente en kaas.
Smeuïge Macaroni ovenschotel met ontbijtspek,  groente en kaas.
Smeuïge Macaroni ovenschotel met ontbijtspek, groente en kaas.
Smeuïge Macaroni ovenschotel met ontbijtspek,  groente en kaas.
Smeuïge Macaroni ovenschotel met ontbijtspek, groente en kaas.
Smeuïge Macaroni ovenschotel met ontbijtspek,  groente en kaas.
Smeuïge Macaroni ovenschotel met ontbijtspek, groente en kaas.
Smeuïge Macaroni ovenschotel met ontbijtspek,  groente en kaas.
Smeuïge Macaroni ovenschotel met ontbijtspek, groente en kaas.
Smeuïge Macaroni ovenschotel met ontbijtspek,  groente en kaas.
Smeuïge Macaroni ovenschotel met ontbijtspek, groente en kaas.
Smeuïge Macaroni ovenschotel met ontbijtspek,  groente en kaas.

Een hele, gemakkelijke ovenschotel met groente en macaroni.  want na de voorbereiding kieper je gewoon alles in een ingevette ovenschaal en laat je de oven het gerecht verder afmaken. En... als de timer gaat kun je aan tafel en heb je de keuken opgeruimd. Makkelijk toch?

Dit is een recept naar een idee van Project Gezond en is eigenlijk bedoeld als een vegetarische macaroni ovenschotel.

Ik had echter nog 100 gram ontbijtspek liggen en dat wilde ik in deze schotel opmaken. Andere groente restjes kunnen er ook prima in verwerkt worden. Veel van Project Gezond en een beetje van mezelf en dat resulteerde in een eenvoudige, maar smakelijke , dagelijkse ovenschotel , die je bovendien perfect kunt voorbereiden.

vegetarische-macaronischotel/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak het ontbijtspek uit in een droge koekenpan en laat het uitlekken op keukenpapier en versnipper het.

Veeg het meeste vet uit de pan weg en fruit de ui in het overgebleven vet even aan. Bak de paprika enkele minuten mee en voeg dan de champignons toe en laat ook deze even meebakken. Voeg tenslotte de rauwe macaroni en de stukjes spek toe en roer alles door elkaar.

Smelt ondertussen de boter in een andere pan, voeg de bloem toe en laat dit 2 minuten garen. Voeg de melk toe en breng de roux op smaak met gemalen peper, de helft van de kaas, wat peterselie en een kneepje citroensap.

Voeg de bouillon toe en roer er dan de groentemix met de macaroni en het spek doorheen.

Kieper alles in de ingevette ovenschaal en leg er de plakken tomaat op. Bestrooi met de rest van de kaas en zet de schotel circa 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Werk af met nog wat peterselie.

Bron

Project gezond eigen tekst en foto's en een eigen aanpassing



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top