Kruidige Linzensoep van Monique

  • Indiaas, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-10-2020
  • Kruidige Linzensoep van Monique

    Kruidige Linzensoep van Monique

    Kruidige Linzensoep van Monique

Heerlijke soep, lekker met naanbrood knoflook koriander

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Kruidige linzensoep hoofdgerecht, 4 personen

Deze vegetarische soep kan prima als hoofdge recht worden geserveerd met erbij stukken brood met hummus (gepureerde kikkererwten) en ge toosterde groenten

Ingrediënten

2 uien

2 teentjes knoflook 250 gram zoete aardappelen

olijfolie

1 theelepel gemalen komijn (djinten) 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)

1 blik tomatenblokjes op sap

1 liter groentenbouillon

1 kaneelstokje

400-600 gram gare linzen (uit blik)

enkele druppels tabasco 1 eetlepel gembersiroop

4 volle eetlepels Griekse yoghurt zout, peper

1 eetlepel gehakte peterselie

Bereiding

Pel en snipper de uien en knoflook, schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Fruit de uien met de knoflook en de blokjes zoete aardappel aan in wat olijfolie. Bestrooi mer komijn en ko- riander en fruit even mee. Voeg de tomatenblok jes met vocht, de groentenbouillon en het kaneel stokje toe en laat 15 minuten prurrelen. Voeg dan de linzen, de tabasco naar smaak en de gembers roop toe en laat nog eens 5 minuten pruttelen. Roer intussen de yoghurt met zout, peperen peterselie glad. Verdeel de soep over kommen of borden en garneer met de yoghurt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Soeppan, mes

Bereidingswijze

Kruidige linzensoep hoofdgerecht, 4 personen

Deze vegetarische s

Bereiding

Pel en snipper de uien en knoflook, schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Fruit de uien met de knoflook en de blokjes zoete aardappel aan in wat olijfolie. Bestrooi mer komijn en ko- riander en fruit even mee. Voeg de tomatenblokes met vocht, de groentenbouillon en het kaneel stokje toe en laat 15 minuten prurrelen. Voeg dan de linzen, de tabasco naar smaak en de gembers roop toe en laat nog eens 5 minuten pruttelen. Roer intussen de yoghurt met zout, peperen peterselie glad. Verdeel de soep over kommen of borden en garneer met de yoghurt

Bron

Van Monique gekregen

Serveertip

Yoghurt bij serveren toevoegen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten