1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. Linzensoep
  5. Kruidige Linzensoep van Monique

Kruidige Linzensoep van Monique

  • Indiaas, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-10-2020

Ingrediënten 6 personen


Kruidige linzensoep hoofdgerecht, 4 personen

Deze vegetarische soep kan prima als hoofdge recht worden geserveerd met erbij stukken brood met hummus (gepureerde kikkererwten) en ge toosterde groenten

Ingrediënten

2 uien

2 teentjes knoflook 250 gram zoete aardappelen

olijfolie

1 theelepel gemalen komijn (djinten) 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)

1 blik tomatenblokjes op sap

1 liter groentenbouillon

1 kaneelstokje

400-600 gram gare linzen (uit blik)

enkele druppels tabasco 1 eetlepel gembersiroop

4 volle eetlepels Griekse yoghurt zout, peper

1 eetlepel gehakte peterselie

Bereiding

Pel en snipper de uien en knoflook, schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Fruit de uien met de knoflook en de blokjes zoete aardappel aan in wat olijfolie. Bestrooi mer komijn en ko- riander en fruit even mee. Voeg de tomatenblok jes met vocht, de groentenbouillon en het kaneel stokje toe en laat 15 minuten prurrelen. Voeg dan de linzen, de tabasco naar smaak en de gembers roop toe en laat nog eens 5 minuten pruttelen. Roer intussen de yoghurt met zout, peperen peterselie glad. Verdeel de soep over kommen of borden en garneer met de yoghurt


Verder heb je nodig


Soeppan, mes


Kruidige Linzensoep van Monique
Kruidige Linzensoep van Monique

Heerlijke soep, lekker met naanbrood knoflook koriander

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kruidige linzensoep hoofdgerecht, 4 personen

Deze vegetarische s

Bereiding

Pel en snipper de uien en knoflook, schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Fruit de uien met de knoflook en de blokjes zoete aardappel aan in wat olijfolie. Bestrooi mer komijn en ko- riander en fruit even mee. Voeg de tomatenblokes met vocht, de groentenbouillon en het kaneel stokje toe en laat 15 minuten prurrelen. Voeg dan de linzen, de tabasco naar smaak en de gembers roop toe en laat nog eens 5 minuten pruttelen. Roer intussen de yoghurt met zout, peperen peterselie glad. Verdeel de soep over kommen of borden en garneer met de yoghurt

Serveertip

Yoghurt bij serveren toevoegen

Bron

Van Monique gekregen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tanjawibbelink


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tanjawibbelink
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top