Pittige zoetzure komkommer met rode ui
- Aziatisch, Salade
- 0-10 min.
Van deze lekkere zoetzure komkommersalade hebben we echt genoten. Aziatisch gekruid, dus heerlijk bij de bruine bonenschotel met taugé en satésaus.
Ingrediënten 2 recipe.people
1 komkommer1 theelepel sambal oelek
1 teentje knoflook gesnipperd
1 rode ui in dunne halve schijfjes
50 ml rijstazijn of witte natuurazijn
1 eetlepel suiker
Benodigdheden
Schaaltje voor de komkommerBereidingswijze
Schil de komkommer maar laat een beetje van de schil zitten voor de kleur.
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder het zaad.
Snij de komkommer in hele smalle halve schijfjes.
Meng de komkommer met de schijfjes rode ui, knoflook en sambal oelek.
Verwarm de azijn met de suiker tot de suiker is opgelost..
Giet het hete mengsel over de komkommer.
Meng alles goed door elkaar.
Laat de komkommer afkoelen.
Regelmatig even omscheppen.
Serveertip
Heel erg lekker bij deze bruine bonenschotel :
https://www.smulweb.nl/recepten/1482849/Pittige-bruine-bonen-met-gemarineerde-kipfilet-prei-paprika-en-tauge-in-satesaus