Pittige bruine bonen met gemarineerde kipfilet prei paprika en taugé in satésaus
- Fusion, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Wat was dit een lekkere bruine bonenschotel. Lekker Oosters gekruid, pittige door de sambal en vol verse groenten. En heel snel klaar. Denk wel aan het marineren van de kipfilet (30 minuten).
Ingrediënten 2 recipe.people
3 eetlepels zonnebloemolie1 pot bruine bonen (plm. 400 gram), uitgelekt en afgespoeld
200 gram kipfilet (in reepjes)
1 rode paprika, in kleine stukjes
1 (rode) ui, gesnipperd
1 prei, in kleine stukjes
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel gemalen koriander
100 gram taugé
Peper, zout
Marinade:
2 eetlepels ketjap manis
1 theelepel sambal oelek
1 eetlepel citroensap
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 eetlepels pindakaas
2 theelepels donkerbruine basterdsuiker
Benodigdheden
Schaaltje voor het marineren van de kipfiletkoekenpan of hapjespan
steelplan voor de saus
Bereidingswijze
Snij de kip in smalle reepjes. Marineer de kip plm. 30 minuten in 1 eetlepel olie, ketjap, sambal, knoflook en een scheutje citroensap.
Haal de kip uit de marinade. Laat de kipfilet uitlekken, maar bewaar de marinade in een steelpan.
Verhit de overige (2) eetlepels olie in een koekenpan.
Bak hierin de kipstukjes plm. 3 minuten omscheppend. Kruid de kipstukjes met wat peper en zout. Haal ze uit de pan.
Bak in het overgebleven vet de ui lichtbruin, bak het kerriepoeder en gemalen koriander 1 minuut mee. Voeg de prei en paprika toe en bak deze omscheppend 3 minuten.
Maak de marinade warm. Roer de pindakaas erdoor. Breng aan de kook. Is de saus te dik voeg dan wat water toe. Maak de saus op smaak met basterdsuiker en eventueel nog wat citroensap.
Roer de bruine bonen door de pindasaus en meng ze met de groenten en kipstukjes door elkaar.
Voeg de taugé toe en roerbak alles nog 2 minuten.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveertip
Lekker met mijn pittige Aziatische komkommersalade :
https://www.smulweb.nl/recepten/1482851/Pittige-zoetzure-komkommer-met-rode-ui